LJUVLIG SALLAD MED SMAKER FRÅN VARMARE BREDDGRADER.

En härligt matig sallad, fullproppad med färgsprakande frukter och grönt. Passar väl utmärkt efter julhelgernas frossande och piggar garanterat upp en mörk januaridag. Här har vi fullkomligt gått loss i smaker och färger. Matvetet gör salladen till en mättande måltid. Minskar du mängden matvete blir salladen till en lätt och läcker förrätt. Vill du ha en helt vegetarisk sallad går det utmärkt att skippa mozzarellan och skinkan. Den här salladen måste du bara prova!

Medelhavssallad,På tallriken,foto Fredrik Rege

Till 4 personer:

  • 1 påse mixad sallad
  • Ca 8 små tomater gärna olika färger
  • 1 dl sojabönor (gärna frysta)
  • 2 avokado
  • 10 cm gurka
  • 2 dl matvete
  • 3 dl vatten
  • 1 rödlök
  • 1 påse minimozarella
  • 1-1,5 hg proscuitto eller parmaskinka
  • 2 nektariner eller persikor eller färska fikon. Här har vi valt konserverade persikor och färska fikon. Välj efter säsong.
Dressing:
  • Olivolja
  • Flingsalt
  • Crema Balsamico 

Gör så här:

  1. Koka matvetet efter anvisningar på förpackningen och låt därefter svalna.
  2. Skala rödlök och skiva. Dela avocado, gröp ur och skär avocado i klyftor. Dela även övrig frukt i klyftor.
  3. Blanda matvetet med frukterna, grönsakerna och mozarellan på ett stort serveringsfat.
  4. Dekorera med ihopskruvad skinka och klyftad frukt.
  5. Strö över lite flingsalt och till sist ringla över olivolja och balsamico creme.
Smaklig spis!
Medelhavssallad,råvaror,På tallriken,foto Fredrik Rege

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln