BUSENKELT & SUPERGOTT BRÖD!

Tillhör du skaran som tycker det är krångligt och bökigt att baka? Då måste du prova det här receptet! Enklare än så här blir det inte och dessutom ett fantastiskt gott bröd. Det enda som krävs, förutom ingredienserna, är 2 stycken brödformar. 
Rör ihop smeten på 10 minuter, häll upp i formar, skjuts in i ugnen i 90 minuter– klart! Varför inte överraska dina nära och kära i helgen med den underbara doften av nybakat bröd?

Busenkelt bröd, På tallriken,foto Fredrik Rege

2 bröd:

  • 1 dl vetekli
  • 2 dl rågkross
  • 3 dl Rågsikt
  • 7 dl vetemjöl
  • 4 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 2 dl sirap 
  • 1 liter filmjölk
  • Smör till att smörja formarna med
Gör så här:
  1. Blanda alla torra ingredienser i en skål, tillsätt filmjölk och sirap och rör till en jämn smet.
  2. Häll smeten i 2 avlånga smorda och mjölade formar.
  3. Baka i 175 grader i ca 90 minuter. Låt bröden svalna något på galler med handduk över innan servering.
  4. Njut!
Frukost, doften av nybakat bröd. På tallriken, Foto Fredrik Rege

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln