DET FANTASTISKA BRÖDET!
Så var det dags för lite brödbak igen. Den här gången blir det ciabatta-liknande bullar som i kombination med förra veckans apelsinmarmelad och en skiva ost blir makalöst gott. Passar naturligtvis även utmärkt som måltidsbröd gärna med lite god olivolja och en nypa flingsalt. Ett fantastiskt gott bröd helt enkelt!
Det här behöver du:
- 5 dl fingervarmt vatten
- 1 dl mjölk
- 25 g jäst (½ pkt)
- 2 tsk salt
- 1 msk honung
- 11 ½ dl vetemjöl (eller 1½ dl grahamsmjöl + 10 dl vetemjöl)
Gör så här:
- Mät upp fingevarmt vatten och mjölk. Det går bra att blanda vattnet och mjölken.
- Smula ner jästen i en bunke eller hushållsmaskin, tillsätt salt och honung.
- Häll över det fingervarma mjölkvattnet så jästen smälter och tillsätt sedan nästan allt mjöl.
- Arbeta snabbt ihop den lösa degen och låt jäsa i ca 1 – 1 ½ timma.
- Tippa efter jäsningen försiktigt ut degen på mjölat bakbord och strö lite mjöl över degen.
- Platta sedan ut hela degklumpen lite försiktigt med handen utan att trycka/ klämma för mycket. OBS: Knåda inte, Jäsbubblorna ska få vara kvar,
- Skär med degskrapan eller kniv 6- 7 cm smala remsor, dela sedan varje remsa i 2-3 delar på snedden. Det gör absolut ingenting om det inte blir samma form och fason på bullarna, tvärtom så är det kul om bullarna blir olika. Bara de har ungefär samma storlek.
- Flytta försiktigt över bitarna på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda bröden (ingen mer jäsning) direkt mitt i ugnen 240 – 250 grader ca 15-20 minuter.
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Rickard Hermansson » DRUMSTICKS MED ALABAMA WHITESAUCE: ”DRUMSTICKS MED ALABAMA WHITESAUCE De här låter ju riktigt goda. Vad kör du för k..”
-
Fredrik Rege » 12-SLAGET MED OST & CHAMPAGNE! SKÅL & GOTT NYTT ÅR!: ”Tack Fredrik! Ja, gör det, det är ett av våra favoritrecept. En magisk kombo, om..”
-
Fredrik » 12-SLAGET MED OST & CHAMPAGNE! SKÅL & GOTT NYTT ÅR!: ”Grymt insprirerande pågar! Havskräftan m anklever måste testas! Gott Slut på åre..”
-
Fredrik » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Så kul att du gillade räkcevichen, Ingela Ulla Stina. Följ oss gärna på Instagra..”
-
Ingela Ulla Stina Johansson » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Jättegott”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
gädda gnocchi räkor, stekar fudge sandefjordsås romsås pannbiff mörk choklad kräftsås falukorv mumma matvete aubergine blommor i maten müsli koka hummer ljuvliga smaker flädersorbet pepparrotssmör gravlaxsås calemare kycklingsallad citrus rödkål grön ärtsoppa frittata picklad rödlök tartlett julsill matblogg ponzu butternutpumpa bearnaisesås kryddsmör flankstek matbloggpriset skåne heiße liebe blomkål, vegetarisk pizza pesto kesella kolakräm potatisstomp pizzadeg smoothie semlor granatäpple lakritscheesecake godis byxad makrill nudlar rödvinssås fikon köttbullar dekorera med blommor kycklingwok juldryck sojabönor gratäng granola kalvlever ugnstekt lax mandelpotatis gravad lax bläckfisk rödbetshummus chokladflarn saint agur cocoschutney crème ninon svamprecept oliv- & basilikatapenade indisk mat 5-minuterssill matjessill salmalax päron majonnäas parfait picklad gurka melon färskost på filmjölk tortillas negroni sour chokladmousse fruktsallad innanlår löjrom gäddqueneller billig mat bouillabaisse kola & knäck kladdkaka couscous halloncurd råstekt potatis mozarella torskrätt rimmad oxbringa mazarinkaka crème brûllée dekoration wok egg toddy kalvbräss hummer recept kalvlever,anglais,kalv,kalvbräss rulltårta gubbröra vinägrett hummus rabarberpaj grillad abborre i folie bresaola recept jästpannkakor apelsinmarmelad lingon daal sillinläggningar rött vin grillad flankstek ost, grillad entrecote fiskfond vermouth ramslökssoppa långpannebröd vitaminboost pyttipanna pressgurka pannkakor pepparrot pilgrimsmusslor korv rotfrukter laxrätter majonnäs ansjovis matjesill indiskt skaldjursfond japanskt apetizer vegetarisk pasta havskräftor välkomstdrink brunsås parmaskinka kaka, äppeltarte ugnsbakade rotfrukter julgodis fläder gös pasta med räkor parmesan scampi buljong hallonsås ramslöksrecept hollandaisesås hälleflundra avocado toscakaka saft majs sopprecept potatisrätt blåmusslor kantarelltoast basilika grillat risotto gin cheesecake gåsamiddag nyårsdessert tartar frukost fondspara munsbit torskrygg grön sparris gåsmeny sorbet midsommarmat picklat mango fisk&skaldjur tårta grytor äpplen hallonsylt karl johan svamp picklad champagne slow cooking sommarmat insjöfisk tårtor kantareller kalv rabarber ramslöksolja pastarecept glaze drinktilltugg entrérätt julmat brynt smör nu är det jul igen jordgubbar torsk skaldjur kyckling sommardessert husmanskost asiatiskt bröd på grillen nybakat drinkrecept glass moltas drinktips gröna & sköna tillbehör lax cocktails svamp pastarätt soppa drinkar sill baka kötträtt nyårsmeny fisk italienskt förrätt fisk & skaldjur dessert köttrecept fiskrecept efterrätt såsrecept vegetarisk grill oxkött bakning pasta bbq dryck choklad laxrecept soppor chokladdessert griskött hallon vegetariskt glassdessert sylt sallad lakrits, ramslök potatis primör bär doften av nybakat bröd sillrecept starters tomater nötter brödbak festmåltid fläsk nötkött festrätt blåbär kolasås apelsin kycklingrätt paj sommarmat, sparris fond ost och vin fågelrecept västerbottensost vit sparris chokladtårta spenat sockerlag nypotatis hummer äppeldessert nässlor lamm kallrökt lax inläggning saffran frukt & bär tagliatelle äppelkaka bullar kullasparris tomatsås rårörda lingon 1-2-3-lag vegetarisk soppa citron chutney, rödbetor kakor äppelpaj medelhavet karré rom gräddsås semla pizza fiskgryta ostar whiskey marmelad citrondessert ägg romtopf hummerfond nässelsoppa lök maräng våfflor fisksoppa negroni ingefära pulled höstmat reportage alla hjärtans dag abborre nyårsmat oxfilé flädersaft torskrecept björnbär sjögräsnudlar långkok lammracks smoothie med spenat mango och ingefära torskrecept, fiskrecept, torskrygg, fest gäddrecept vikingfågel färskost mousse vårkyckling oxkind pumpasoppa sashimi hallå! varma hallon pannacotta gremolata ugnsrostade anklever paella panko omelett fromage ost parmesanstänger gravlax potatismos citronmarinerad spanien prosecco jordärtskocka mexikanskt tomat- & jordgubbssallad melanzane björnbärsmarmelad wokgrönsaker fiskpågrillen skaldjurssås gåsagille pepparrotssås grillad makrill chorizo apfelstrudel slottsstek ceviche hjorthornssalt ramslökspesto gambero vegetarisk, rödlök foccacia lantbruk brytbröd senapscreme lussekatter oxfond entrecote pumpa persika på tallriken flarn rabarberkräm burgare kokosmjölk brioche gambas fritterad fisk i folie ciabatta högrev löksoppa tournedos sockerkaka mangosallad salsa ätliga blommor räkor karamelliserad salsiccia mozzarella huvudrätt lasagne brownie gulaschsoppa oxbringa rökt biskvi gås, grillade citroner saffransbullar apfelstrudelpaj pocherat ägg hasselbackspotatis nygrillat enkelt recept queneller kalix löjrom bröd recept vårprimörer campari lättbakat körsbär getost lingonparfait tapenade frukt portvinsmarinerad tomatsoppa thai basil whiskey sour mingelrätt morotssoppa jätteräkor potatispuré vaniljsås morötter roscofflök hummersoppa på landet kalvleveranglais struvor tomatsalsa tomatsallad vaktelägg sojasås honeysuckle mazarin paj med spenat och västerbottensost nektariner tosca pavlova curry vit choklad grillad gås bouillabaisse med havskräfta & aioli stekt strömming fastlagsbulle