LAKRITSCHEESECAKE MED HALLONSÅS
En enkel och förföriskt god dessert med ljuvliga smaker som gifter sig med varandra och som du dessutom svänger ihop hyfsat snabbt. En given succé som final på en god middag! Kanske något att fira Sveriges nationaldag med?
6 portioner:
- 150 g philadelphiaost
- 4 msk florsocker
- 1 tsk lakritspulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 dl vispgrädde
Crunch:
- 8 st Digestivekex krossade eller mortlade
Hallonsås:
- 150 gram frysta hallon - som ska tinas
- 1 msk florsocker - varierar beror på hur sött man vill ha det.
- Färska hallon
- Lakritsströssel
Gör så här:
- Krossa kexen i en skål med fingrarna eller mortla, men gör det lite halvfint så någon grövre bit kommer med. Det behöver inte vara perfekt.
- Vispa samman philadelphiaost, florsocker, vaniljsocker och lakritspulver till en slät kräm. Tillsätt sedan grädden och vispa till en tjock härlig konsistens.
- Fyll smeten i en spritspåse och förvara i kylen tills serveringsdags.
Hallonsåsen:
- Se till att de frysta hallonen är upptinade, passera dom genom en finmaskig sil tillsammans med florsockret, så bildas inga klumpar. Dra med en sked fram och tillbaka i silen så saften pressas ut, det är bara den avrunna saften som ska användas.
- Fördela ut digestivekrosset i porttionsglas.
- Spritsa ut lagom mängd fyllnig ovanpå, skeda sen över lagom mängd hallonsås och toppa gärna med lakritsströssel eller färska hallon.
Kommentera gärna:
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Rickard Hermansson » DRUMSTICKS MED ALABAMA WHITESAUCE: ”DRUMSTICKS MED ALABAMA WHITESAUCE De här låter ju riktigt goda. Vad kör du för k..”
-
Fredrik Rege » 12-SLAGET MED OST & CHAMPAGNE! SKÅL & GOTT NYTT ÅR!: ”Tack Fredrik! Ja, gör det, det är ett av våra favoritrecept. En magisk kombo, om..”
-
Fredrik » 12-SLAGET MED OST & CHAMPAGNE! SKÅL & GOTT NYTT ÅR!: ”Grymt insprirerande pågar! Havskräftan m anklever måste testas! Gott Slut på åre..”
-
Fredrik » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Så kul att du gillade räkcevichen, Ingela Ulla Stina. Följ oss gärna på Instagra..”
-
Ingela Ulla Stina Johansson » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Jättegott”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
getost körsbär lättbakat vårprimörer bröd recept kalix löjrom campari enkelt recept nygrillat hasselbackspotatis pocherat ägg queneller saffransbullar grillade citroner gås, biskvi semlor makrill nudlar rödvinssås fikon huvudrätt mozzarella salsiccia karamelliserad lasagne gratäng granola räkor ugnstekt lax mandelpotatis gravad lax bläckfisk ciabatta fisk i folie fritterad gambas rödbetshummus svamprecept oliv- & basilikatapenade indisk mat crème ninon salmalax päron majonnäas parfait picklad gurka flarn senapscreme brytbröd lantbruk foccacia rödlök vegetarisk, gambero ramslökspesto billig mat bouillabaisse kola & knäck hjorthornssalt chorizo grillad makrill pepparrotssås gåsagille apfelstrudel torskrätt rimmad oxbringa mazarinkaka melanzane tomat- & jordgubbssallad mexikanskt jordärtskocka crème brûllée hummer recept kalvbräss rulltårta gubbröra vinägrett ost fromage omelett panko paella hummus apelsinmarmelad lingon daal jästpannkakor hallå! sashimi pumpasoppa oxkind vårkyckling mousse färskost vikingfågel vermouth torskrecept, fiskrecept, torskrygg, fest smoothie med spenat mango och ingefära gnocchi räkor, stekar fudge gädda curry pavlova tosca nektariner mazarin honeysuckle kräftsås falukorv vaktelägg tomatsallad tomatsalsa struvor sojasås på landet hummersoppa roscofflök kalvleveranglais vaniljsås potatispuré jätteräkor frittata picklad rödlök tartlett grön ärtsoppa tomatsoppa portvinsmarinerad frukt tapenade lingonparfait julsill japanskt apetizer vegetarisk pasta havskräftor välkomstdrink brunsås parmaskinka kaka, lök ugnsbakade rotfrukter julgodis fläder citrondessert marmelad whiskey matjessill buljong hallonsås ramslöksrecept gräddsås rom karré medelhavet äppelpaj kakor potatisrätt blåmusslor citron vegetarisk soppa sillinläggningar grillat risotto gin pannkakor pepparrot pilgrimsmusslor korv torskrecept laxrätter oxfilé majonnäs matjesill indiskt alla hjärtans dag saffran munsbit lamm kallrökt lax gåsmeny sorbet midsommarmat picklat mango fisk&skaldjur tårta grytor västerbottensost hallonsylt karl johan svamp picklad bullar äppelkaka tartar frukt & bär kolasås blåbär kalv nötkött brynt smör festmåltid glaze drinktilltugg entrérätt champagne slow cooking sommarmat insjöfisk tårtor julmat nu är det jul igen jordgubbar ramslök lakrits, sallad sylt glassdessert primör potatis drinkrecept griskött glass sillrecept vegetariskt dryck gröna & sköna tillbehör lax cocktails pastarätt pasta bbq bakning grill vegetarisk såsrecept fisk fiskrecept italienskt dessert fisk & skaldjur köttrecept förrätt nyårsmeny efterrätt kötträtt baka oxkött soppa sill drinkar svamp choklad laxrecept soppor nybakat på grillen moltas drinktips chokladdessert hallon kyckling skaldjur torsk bröd asiatiskt husmanskost sommardessert bär doften av nybakat bröd starters tomater apelsin kycklingrätt paj sommarmat, sparris nötter brödbak pastarecept fläsk ramslöksolja rabarber festrätt kantareller frukost tagliatelle nyårsdessert gåsamiddag cheesecake fond ost och vin fågelrecept äpplen vit sparris chokladtårta spenat sockerlag nypotatis hummer äppeldessert nässlor grön sparris torskrygg inläggning fondspara skaldjursfond abborre nyårsmat ansjovis flädersaft björnbär rotfrukter sjögräsnudlar långkok lammracks kullasparris tomatsås rårörda lingon 1-2-3-lag basilika kantarelltoast rödbetor chutney, sopprecept majs saft toscakaka avocado hälleflundra hollandaisesås pizza fiskgryta ostar scampi parmesan pasta med räkor gös romtopf hummerfond nässelsoppa äppeltarte maräng våfflor fisksoppa negroni ingefära pulled höstmat reportage kryddsmör bearnaisesås butternutpumpa ponzu matblogg morotssoppa thai basil whiskey sour mingelrätt morötter rödkål citrus kycklingsallad calemare gravlaxsås pepparrotssmör flädersorbet ljuvliga smaker koka hummer müsli blommor i maten aubergine paj med spenat och västerbottensost matvete mumma sandefjordsås mörk choklad pannbiff romsås fastlagsbulle vit choklad grillad gås bouillabaisse med havskräfta & aioli stekt strömming gäddrecept pressgurka pyttipanna vitaminboost långpannebröd ramslökssoppa varma hallon fiskfond grillad entrecote ost, grillad flankstek rött vin pannacotta gremolata ugnsrostade anklever parmesanstänger recept bresaola grillad abborre i folie rabarberpaj kalvlever,anglais,kalv,kalvbräss gravlax potatismos citronmarinerad spanien prosecco björnbärsmarmelad egg toddy wok dekoration skaldjurssås wokgrönsaker fiskpågrillen semla mozarella råstekt potatis halloncurd couscous kladdkaka gäddqueneller slottsstek ceviche negroni sour löjrom innanlår fruktsallad chokladmousse lussekatter tortillas färskost på filmjölk melon 5-minuterssill oxfond entrecote pumpa persika på tallriken rabarberkräm burgare kokosmjölk brioche högrev cocoschutney saint agur chokladflarn kalvlever löksoppa tournedos sockerkaka mangosallad salsa ätliga blommor köttbullar sojabönor juldryck kycklingwok dekorera med blommor byxad brownie gulaschsoppa oxbringa rökt apfelstrudelpaj godis lakritscheesecake granatäpple kesella smoothie pizzadeg potatisstomp kolakräm heiße liebe pesto vegetarisk pizza blomkål, skåne matbloggpriset flankstek