Tomat & jordgubbssallad

Här kommer ett recept på en riktigt ljuvligt färgsprakande och somrig sallad som onekligen för tankarna till Italien. Här dock med lokalpatriotiska inslag av nordvästskånska jordgubbsfält och söta och smakrika tomater från Vikentomater.
Funkar utmärkt att avnjutas som en lätt lunch som nu, under varma härliga sommardagar eller som tillbehör till något smarrigt från grillen. Njut av sommaren & smaklig spis! Ulrika o Fredrik

4 personer:

  • 1 liter jordgubbar
  • 400 g små tomater gärna i olika färger
  • 1/2 kruka basilika
  • ca 1/2 dl olivolja
  • 1 buffelmozzarella eller en burrata
  • Flingsalt och svartpeppar
  • Crema de balsamico

Gör så här:

  1. Dela jordgubbarna och tomaterna. Blanda varsamt Tillsätt hackade basilikablad och riv ner mozzarellan eller burratan. Ringla över olivolja. Salta och peppara efter tycke och smak.
  2. Blanda allt försiktigt. Det får inte bli mosigt. Ringla över balsamicocremen efter behag och dekorera med hela basilkablad.
Servera gärna med något gott bröd till.
loading...

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln