PUMPASOPPA MED INGEFÄRA OCH KOKOSMJÖLK

Vad passar bättre en kulen höstdag än en mustig och smakrik soppa? Här bjuder vi på en pumpasoppa där vi valt att använda butternupumpan men faktum är att de flesta pumpor funkar alldeles utmärkt att äta. Den här soppan är riktigt läcker och vi rekommendera dig som kanske endast har pumpor som dekoration eller till läskiga halloweenlyktor att prova detta receptet. Vi är övertygad att du kommer gilla den. Ulrika o Fredrik

4 personer:

  • Butternutpumpa ca 500g
  • 1 äpple 
  • 1 gul lök
  • 3 msk smör
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 6 dl vatten
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1-2 msk riven ingefära
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk honung
  • 1 msk limesaft
Dekoration: Pumpafrön och gräslök

Gör så här:

  1. Skala och skär pumpan i bitar likaså löken och äpplet.
  2. Fräs bitarna i smör så de får en glansig yta i ca 5 minuter, tillsätt därefter buljongtärningar och vattnet. Koka mjuka i 15-20 minuter.
  3. Mixa soppan slät med mixerstav tillsätt kokosmjölken och övriga ingredienser, låt soppan koka upp och smaka av med salt och peppar.
  4. Garnera gärna med rostade pumpafrön och lite gräslök!
Till vår soppa serverade vi brödet och färskosten från förra veckans blogginlägg.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln