Ljuvlig apelsindessert med saffranshonung, yoghurt & pistagenötter

Nu är bästa tiden för apelsiner så därför bjuder vi på ett snabbt, enkelt, fräscht och smarrigt recept på en apelsindessert med saffranshonung och hackade nötter. På bilden hade vi pistagenötter men det funkar lika bra med t ex manlar eller hasselnötter. Lite vaniljglass eller en klick yoghurt på toppen blir pricken över i:et.

Ljuvlig apelsindessert. Klicka på bilden för att förstora.

4 personer:

  • 4 apelsiner
  • 3 msk flytande honung
  • ½ msk vatten
  • 0,5 g saffran
  • ½ - 1 dl pistagenötter eller hasselnötter/ mandel
Att servera till:
  • Vaniljglass eller en klick yoghurt
  • Mynta- eller citronmeliss som dekoration
Gör så här:
  1. Skär bort skalet från apelsinerna och skär sedan i tunna skivor (ca ½ cm) eller om du så vill, i klyftor.
  2. Hacka nötterna grovt. På bilden hade vi pistagenötter men det funkar utmärkt med andra sorters nötter. Man tager vad man haver...
  3. Blanda honung, vatten och saffran i en kastrull och värm hastigt. Ringla därefter såsen över apelsinerna och strö över nötterna.
  4. Servera med en klick vaniljglass (eller en klick yoghurt om du vill vara lite mer nyttig). Dekorera med en kvist mynta eller citronmeliss.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln