VECKANS PIZZA: FUNGHI, PERE E TRE FORMAGGI

Här serverar vi receptet på en riktigt god vegetarisk pizza med svamp (porta bello), päron, rödlök och 3 olika smakrika ostar. Pizzan toppas med rostade pinjenötter, ruccola samt till sist, lite honung som ringlas över. Recept på deg och tomatsås hittar du i förra veckan pizzainlägg. I våra receptbeskrivningar så står det att du ska lägga över pizzan på en het plåt vid gräddningen. Detta är för att i möjligaste mån efterlikna den effekt du får när du bakar pizza i en stenugn. Är du en frekvent pizzabagare så finns det speciella bakstenar att köpa. Vi har inte testat baksten själva men har du erfarenhet av detta så får du gärna delge dina erfarenheter.
Må väl! Ulrika o Fredrik

Funghi, pere e tre formaggi

  • Pizzadeg, egengjord eller färdigköpt (recept deg)
  • Tomatsås (recept tomatsås)
  • 100 g gorgonzola
  • 100 g parmesan
  • 100 g pecorino (italiensk getost)
  • 1 päron (typ Confernce)
  • 1 rödlök
  • 2 porta bello (eller 6-8 skogschampinjoner)
  • 1 näve ruccola
  • 1/2 dl pinjenötter
  • 1 msk flytande honung

Gör så här:

  1. Gör pizzadegen enligt recept i förra veckans inlägg (se recept) eller köp färdig. Kavla ut degen till ca 1/2 cm tjocklek och till önskad form på bakplåtspapper.
  2. Koka tomatsås enligt förra veckans recept. (se recept).
  3. Bred på tomatsås.
  4. Sätt ugnen på 250°C och sätt in plåten som pizzan ska gräddas på i ugnen en kvart innan.
  5. Riv de hårda ostarna och strö över. Smula över gorgonzolan.
  6. Skala och skiva löken. Dela päronet i kvarter, kärna ur och skiva tunt. Dela porta bellon på hälften och skiva tunt. Fördela lök, päron och svamp över pizzan.
  7. Rosta pinjenöttena i torr het stekpanna tills de fått fin färg. 
  8. För över pizzan på den heta plåten och grädda i ugnen på 250°C i ca 10 minuter eller tills den fått fin färg.
  9. Toppa pizzan med de rostade pinjenötterna, ruccolan och till sist ringla över lite honung.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln