MOLTAS DRINKTIPS: NEGRONI
Vi är väldigt glada att kunna hälsa Moltas välkommen till På tallriken som gästbloggare. Moltas som är Pers yngste grabb kommer med jämna mellanrum ge dig tips och recept på goda drinkar och cocktails. Perfekt när det stundar till fest. Här kommer en kort presentation av Moltas och lite om historien bakom Negroni; en italiensk drinkklassiker som är hans första tips och som dessutom är lätt att blanda ihop med 1 del campari, 1 del röd söt vermoth och 1 del gin.
"Jag går just nu sista året på gymnasiet. Mitt drinkintresse började när jag fick en bok om drinkar/cocktails som heter ”barmästarens manual” av Mathin Lundgren tillsammans med ett bartenderkit. Efter det så fick jag direkt ett stort intresse för detta och gillar att hålla på med det när jag kan. Det intressanta är hur viktigt smaker och balans är i drinkar, precis som med matlagning så är det där man tar allt till en ny nivå."
Att Negronin har sitt ursprung i norvästra Italien stämmer säkert men i övrigt är dess historia ganska osäker. Det finns olika versioner kring hur Negroni kom till men den mest refererade och kända historien har sitt ursprung från sent 1800-tal då man på Camparis Café i Milano blandade en drink bestående av Campari från Milano och en vermouth från Turin. Drinken fick namnet ”Milano Torino”. För att locka till sig amerikanska turister adderades sodavatten. Denna variant fick därför helt enkelt heta ”Americano”.
År 1919 bad en italiensk överste vid namn Camillo Negroni bartendern på Café Casoni i Florens att spetsa sin Americano med gin istället för sodavatten. Där och då ska Negroni skapats och som alltså namngavs efter denne överste. Sant eller inte – en väldigt god drink är det iallafall. // Moltas
2 glas:
- 8 cl (1 del) Martini Rosso/ Söt röd Vermouth
- 8 cl (1 del) Campari
- 8 cl (1 del) gin
- 1 apelsin (skalet)
- Is
Gör såhär:
- Fyll en karaff med is.
- Häll på en del av varje spritsort och rör om.
- Häll upp i 2 kylda glas i lämplig storlek med is i.
- Pressa cesten från apelsinskal och dekorera drinken med skalet.
Servera omedelbart.
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Rickard Hermansson » DRUMSTICKS MED ALABAMA WHITESAUCE: ”DRUMSTICKS MED ALABAMA WHITESAUCE De här låter ju riktigt goda. Vad kör du för k..”
-
Fredrik Rege » 12-SLAGET MED OST & CHAMPAGNE! SKÅL & GOTT NYTT ÅR!: ”Tack Fredrik! Ja, gör det, det är ett av våra favoritrecept. En magisk kombo, om..”
-
Fredrik » 12-SLAGET MED OST & CHAMPAGNE! SKÅL & GOTT NYTT ÅR!: ”Grymt insprirerande pågar! Havskräftan m anklever måste testas! Gott Slut på åre..”
-
Fredrik » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Så kul att du gillade räkcevichen, Ingela Ulla Stina. Följ oss gärna på Instagra..”
-
Ingela Ulla Stina Johansson » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Jättegott”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
egg toddy björnbärsmarmelad melanzane tomat- & jordgubbssallad mexikanskt kalvbräss hummer recept vinägrett citronmarinerad potatismos recept parmesanstänger ost fromage omelett panko daal jästpannkakor apelsinmarmelad lingon vårkyckling varma hallon hallå! sashimi pumpasoppa oxkind vitaminboost mousse färskost smoothie med spenat mango och ingefära pyttipanna pressgurka vit choklad fastlagsbulle stekt strömming bouillabaisse med havskräfta & aioli grillad gås nektariner curry pavlova tosca honeysuckle kräftsås falukorv struvor sojasås vaktelägg tomatsallad tomatsalsa gravlaxsås calemare flädersorbet pepparrotssmör rödkål morötter vaniljsås potatispuré tartlett grön ärtsoppa frittata picklad rödlök julsill matblogg ponzu butternutpumpa bearnaisesås skåne flankstek matbloggpriset pesto heiße liebe blomkål, vegetarisk pizza pocherat ägg queneller enkelt recept nygrillat hasselbackspotatis godis apfelstrudelpaj saffransbullar grillade citroner gås, brownie byxad makrill nudlar juldryck sojabönor köttbullar dekorera med blommor kycklingwok räkor ätliga blommor salsa löksoppa kalvlever ugnstekt lax mandelpotatis cocoschutney högrev ciabatta fisk i folie fritterad rabarberkräm brioche kokosmjölk burgare picklad gurka flarn på tallriken persika pumpa entrecote lantbruk melon färskost på filmjölk tortillas negroni sour chokladmousse fruktsallad innanlår löjrom gäddqueneller billig mat bouillabaisse mozarella kladdkaka couscous halloncurd råstekt potatis skaldjurssås fiskpågrillen wokgrönsaker medelhavet toscakaka sopprecept äppelpaj blåmusslor potatisrätt citron vegetarisk soppa 1-2-3-lag kullasparris rårörda lingon tomatsås lammracks långkok sjögräsnudlar torskrecept rotfrukter flädersaft oxfilé indiskt matjesill skaldjursfond reportage höstmat pulled ingefära havskräftor parmaskinka brunsås maräng lök julgodis nässelsoppa hummerfond citrondessert ägg scampi parmesan buljong fiskgryta hallonsås semla gräddsås rom västerbottensost fågelrecept fond karl johan svamp cheesecake gåsamiddag nyårsdessert tagliatelle frukt & bär saffran munsbit torskrygg grön sparris gåsmeny sorbet midsommarmat picklat mango fisk&skaldjur tårta grytor festmåltid brödbak nötter champagne sommarmat, paj sommarmat apelsin kolasås blåbär kalv nötkött fläsk sillrecept jordgubbar tomater starters glassdessert primör kyckling ramslök lakrits, sallad sylt på grillen nybakat hallon glass moltas drinktips gröna & sköna tillbehör lax cocktails dryck bbq drinkar sill bakning baka kötträtt nyårsmeny fisk italienskt köttrecept fisk & skaldjur dessert förrätt fiskrecept efterrätt såsrecept vegetarisk grill soppa oxkött pastarätt pasta svamp choklad laxrecept soppor chokladdessert griskött drinkrecept vegetariskt bröd asiatiskt husmanskost sommardessert potatis skaldjur torsk brynt smör julmat bär doften av nybakat bröd nu är det jul igen ramslöksolja rabarber festrätt kantareller tårtor insjöfisk kycklingrätt slow cooking sparris entrérätt drinktilltugg glaze pastarecept vit sparris chokladtårta spenat sockerlag nypotatis hummer äppeldessert nässlor lamm kallrökt lax inläggning fondspara frukost tartar äppelkaka bullar picklad ost och vin hallonsylt äpplen avocado hälleflundra hollandaisesås pizza ramslöksrecept ostar whiskey marmelad gös pasta med räkor fläder ugnsbakade rotfrukter romtopf äppeltarte kaka, våfflor fisksoppa negroni välkomstdrink vegetarisk pasta apetizer japanskt alla hjärtans dag abborre nyårsmat ansjovis majonnäs laxrätter björnbär korv pilgrimsmusslor pepparrot pannkakor risotto grillat gin basilika kantarelltoast chutney, rödbetor majs saft kakor karré mazarinkaka rimmad oxbringa torskrätt gåsagille pepparrotssås grillad makrill chorizo apfelstrudel slottsstek ceviche hjorthornssalt kola & knäck gambero vegetarisk, rödlök foccacia ramslökspesto brytbröd senapscreme lussekatter parfait majonnäas päron salmalax matjessill 5-minuterssill oxfond oliv- & basilikatapenade svamprecept crème ninon indisk mat saint agur chokladflarn rödbetshummus gambas tournedos sockerkaka mangosallad bläckfisk gravad lax granola gratäng salsiccia mozzarella huvudrätt lasagne karamelliserad gulaschsoppa oxbringa rökt fikon rödvinssås lakritscheesecake granatäpple semlor biskvi pizzadeg potatisstomp kolakräm kesella smoothie kalix löjrom bröd recept vårprimörer campari lättbakat körsbär getost lingonparfait tapenade frukt portvinsmarinerad tomatsoppa kryddsmör mingelrätt morotssoppa thai basil whiskey sour citrus kycklingsallad jätteräkor hummersoppa på landet kalvleveranglais roscofflök koka hummer müsli blommor i maten aubergine ljuvliga smaker mazarin paj med spenat och västerbottensost matvete mumma pannbiff romsås sandefjordsås mörk choklad stekar räkor, gnocchi gädda fudge torskrecept, fiskrecept, torskrygg, fest gäddrecept långpannebröd ramslökssoppa vermouth vikingfågel grillad entrecote ost, grillad flankstek rött vin sillinläggningar fiskfond ugnsrostade anklever pannacotta gremolata bresaola grillad abborre i folie rabarberpaj hummus paella gubbröra rulltårta kalvlever,anglais,kalv,kalvbräss gravlax prosecco spanien wok dekoration crème brûllée jordärtskocka