NORRLÄNDSKA MUNSBITAR: TORTILLAS MED GRATINERAD VÄSTERBOTTENSOST, LÖJROM FRÅN KALIX OCH KARL JOHANSVAMP

Superenkelt och supergott.

4 personer:

  • 2-3 mjuka tunna tortillabröd
  • Crème fraîche
  • Riven Västerbottensost
  • Kalix löjrom
  • Karl Johanssvamp

Gör så här:

  1. Bred ett lager crème fraiche på bröden, ända ut i kanten.
  2. Strö över ost efter behov och smak
  3. Sätt in i ugnen på 200° ca 5 min men alla ugnar är individuella, så kolla när de fått lagom färg. Det ska bubbla i osten.
  4. Ta ut ur ugnen, låt svalna.
  5. Stek svampen i smör.
  6. Garnera med en klick löjrom eller Karl Johanssvamp

Karl Johanssvampen som är torkad måste läggas i blöt innan stekning.
Låt den ligga 20 min, klappa svampen fri från överflödigt vatten innan du lägger den i pannan

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln