GRILLAD VÅRKYCKLING MED KULLASPARRIS & PICKLAD VIKENGURKA

Alltså. Supersmå kycklingar med ett supermört kött. Hur gör man? Tja, det bästa man antagligen kan göra är att köra dem i den sous vide, upp till max 73 grader ca 1,5 tim, och sen grilla på dem i ugn 275 grader grill ca 7 min (för ytans skull).  Men. Idag grillar vi dem på kolgrill och det bästa du kan göra då är att hålla temperaturen nere så mycket det bara går, ca 150-175° i ca 45-60 min. Här får man kolla lite när kycklingen släpper från benet.

4 personer:

  • 4 vårkycklingar
  • 2 gurkor
  • Ca 3 potatisar per man
  • Sparris, ca 3 hela per man
  • Smör 400g
  • Persilja två krukor
  • Salt
  • Ättika
  • Strösocker
  • Vatten

Gör så här:
Picklad gurka:

  1. Blanda en 1 2 3- lag:
  2. En del ättika, två delar socker, tre delar vatten. Se till att sockret löst sig.
  3. Hyvla av gurkan skalet med en osthyvel. Hyvla därefter gurkan på längden. Lägg gurkan i lagen. Låt stå.
Kyckling med tillbehör:
  1. Ta vårkycklingen och rubba in  med salt och peppar.
  2. Klyv potatisen längs den lite plattare sidan. Salta, peppra och hacka persilja fint, lägg allt i en plastpåse, tillsätt olja och skaka runt så att allt fördelar sig. Tillsätt finhackad vitlök om du vill. Låt stå.
  3. Grilla kycklingen varsamt under ca 45-60 min (beroende på din temp på grillen) tills den känns färdig. Samtidigt som du börjar grilla kycklingen sätter du in potatisen i ugn på ca 225°. De snittade ytorna uppåt. lägg sparrisarna på grillen eller i ugnen när ca tio min återstår. Knipsa fina bitar av den och lägg upp vid servering.
  4. Tillsätt ditt eget goda kryddade persiljesmör (egen kryddning är alltid bäst)

GÖR DITT EGET KRYDDSMÖR

En liten film om hur du snabbt och enkelt gör ditt eget smör som du sedan kan smaksätta hur du vill.
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln