NÄR TIDEN ÄR KNAPP: PANNACOTTA MED RABARBERKRÄM PÅ (NÄSTAN) 15 MINUTER!

Här är ett kanonrecept på en läcker rabarberdessert som är perfekt att snabbt sno ihop när tiden inte riktigt räcker till eller vid oväntat besök. Tja, om det ska ta en kvart att få till så förutsätter det att du har en färdig rabarberkräm i kylen. Men det har väl alla så här års, eller hur? Nähä, men ingen fara. En rabarkompott är även den gjord på ett kick och när du ändå håller på; gör dubbel sats, minst. Rabarerkräm hör sommaren till och är alltid bra att ha tillhands i kylskåpet.

8 portionsglas:
 

  • Ca 300 g rabarber
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 1- 1  1/2 msk potaatismjöl
  • 2 1/2 dl vaniljvisp
  • 150 g vit choklad
  • 4 dl müsli ( gärna någon sårt med nötter och torkad frukt. Vi använde AXA Gold Original)
  • 3 msk muscovadosocker (funkar även med vanilgt strösocker)
  • 2 msk smör

Gör så här:
Vi börjar med rabarberkrämen om du nu inte råkar ha färdig i kylen.

  1. Skala rabarberna om de är grova. Skär i ca 1 cm  bitar.
  2. Koka upp vatten och socker. Tillsätt rabarberbitarna och låt koka i 4-5 minuter.
  3. Blanda upp potatismjöl i lite vatten och tillsätt i krämen. Låt koka upp en kort stund igen. Låt sedan svalna och sätt sedan in i kyl.

Under tiden krämen kallnar: 

  1. Smält chokladen i vattenbad. Låt svalna något.
  2. Vispa upp vaniljvispen och blanda sedan ner den smälta chokladen.
  3. Smält socker i teflonpanna. När allt socker har smält tillsätt en klick smör och rör runt. Blanda sedan ner müslin så allt får en härlig karamellhinna. Låt svalna.
Servering:
  1. Varva müsli, rabarberkräm och chokladvaniljkräm. Toppa med müsli. Ställ helst  i kylen i åtminstone en kvart innan servering om tid finns, den smakar nämligen bäst kall.
  2. Njut!
Rabarber

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln