NÄR TIDEN ÄR KNAPP: PANNACOTTA MED RABARBERKRÄM PÅ (NÄSTAN) 15 MINUTER!
Här är ett kanonrecept på en läcker rabarberdessert som är perfekt att snabbt sno ihop när tiden inte riktigt räcker till eller vid oväntat besök. Tja, om det ska ta en kvart att få till så förutsätter det att du har en färdig rabarberkräm i kylen. Men det har väl alla så här års, eller hur? Nähä, men ingen fara. En rabarkompott är även den gjord på ett kick och när du ändå håller på; gör dubbel sats, minst. Rabarerkräm hör sommaren till och är alltid bra att ha tillhands i kylskåpet.
8 portionsglas:
- Ca 300 g rabarber
- 1 dl strösocker
- 3 dl vatten
- 1- 1 1/2 msk potaatismjöl
- 2 1/2 dl vaniljvisp
- 150 g vit choklad
- 4 dl müsli ( gärna någon sårt med nötter och torkad frukt. Vi använde AXA Gold Original)
- 3 msk muscovadosocker (funkar även med vanilgt strösocker)
- 2 msk smör
Gör så här:
Vi börjar med rabarberkrämen om du nu inte råkar ha färdig i kylen.
- Skala rabarberna om de är grova. Skär i ca 1 cm bitar.
- Koka upp vatten och socker. Tillsätt rabarberbitarna och låt koka i 4-5 minuter.
- Blanda upp potatismjöl i lite vatten och tillsätt i krämen. Låt koka upp en kort stund igen. Låt sedan svalna och sätt sedan in i kyl.
Under tiden krämen kallnar:
- Smält chokladen i vattenbad. Låt svalna något.
- Vispa upp vaniljvispen och blanda sedan ner den smälta chokladen.
- Smält socker i teflonpanna. När allt socker har smält tillsätt en klick smör och rör runt. Blanda sedan ner müslin så allt får en härlig karamellhinna. Låt svalna.
- Varva müsli, rabarberkräm och chokladvaniljkräm. Toppa med müsli. Ställ helst i kylen i åtminstone en kvart innan servering om tid finns, den smakar nämligen bäst kall.
- Njut!
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Rickard Hermansson » DRUMSTICKS MED ALABAMA WHITESAUCE: ”DRUMSTICKS MED ALABAMA WHITESAUCE De här låter ju riktigt goda. Vad kör du för k..”
-
Fredrik Rege » 12-SLAGET MED OST & CHAMPAGNE! SKÅL & GOTT NYTT ÅR!: ”Tack Fredrik! Ja, gör det, det är ett av våra favoritrecept. En magisk kombo, om..”
-
Fredrik » 12-SLAGET MED OST & CHAMPAGNE! SKÅL & GOTT NYTT ÅR!: ”Grymt insprirerande pågar! Havskräftan m anklever måste testas! Gott Slut på åre..”
-
Fredrik » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Så kul att du gillade räkcevichen, Ingela Ulla Stina. Följ oss gärna på Instagra..”
-
Ingela Ulla Stina Johansson » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Jättegott”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
gnocchi räkor, stekar fudge gädda curry pavlova tosca nektariner mazarin honeysuckle kräftsås falukorv vaktelägg tomatsallad tomatsalsa struvor sojasås på landet hummersoppa roscofflök kalvleveranglais vaniljsås potatispuré jätteräkor frittata picklad rödlök tartlett grön ärtsoppa tomatsoppa portvinsmarinerad frukt tapenade lingonparfait julsill flankstek matbloggpriset skåne blomkål, vegetarisk pizza pesto heiße liebe kolakräm potatisstomp pizzadeg smoothie kesella granatäpple lakritscheesecake godis apfelstrudelpaj rökt oxbringa gulaschsoppa brownie byxad dekorera med blommor kycklingwok juldryck sojabönor köttbullar ätliga blommor salsa mangosallad sockerkaka tournedos löksoppa kalvlever chokladflarn saint agur cocoschutney högrev brioche kokosmjölk burgare rabarberkräm matjessill salmalax päron majonnäas parfait picklad gurka flarn senapscreme brytbröd lantbruk foccacia rödlök vegetarisk, gambero ramslökspesto billig mat bouillabaisse kola & knäck hjorthornssalt chorizo grillad makrill pepparrotssås gåsagille apfelstrudel fiskpågrillen wokgrönsaker skaldjurssås dekoration wok egg toddy björnbärsmarmelad prosecco spanien citronmarinerad potatismos gravlax kalvlever,anglais,kalv,kalvbräss rabarberpaj grillad abborre i folie bresaola recept parmesanstänger anklever ugnsrostade gremolata pannacotta rött vin grillad flankstek ost, grillad entrecote fiskfond sillinläggningar mousse färskost vikingfågel vermouth torskrecept, fiskrecept, torskrygg, fest smoothie med spenat mango och ingefära pannkakor pepparrot pilgrimsmusslor korv torskrecept laxrätter oxfilé majonnäs matjesill indiskt alla hjärtans dag japanskt apetizer vegetarisk pasta havskräftor välkomstdrink brunsås parmaskinka kaka, lök ugnsbakade rotfrukter julgodis fläder gös pasta med räkor parmesan scampi buljong hallonsås ramslöksrecept gräddsås hälleflundra avocado toscakaka saft majs sopprecept chutney, rödbetor kantarelltoast basilika grillat risotto gin cheesecake gåsamiddag nyårsdessert tagliatelle frukost saffran munsbit lamm kallrökt lax gåsmeny sorbet midsommarmat picklat mango fisk&skaldjur vit sparris tårta västerbottensost hallonsylt karl johan svamp picklad champagne slow cooking sommarmat insjöfisk tårtor kantareller festrätt rabarber ramslöksolja festmåltid glaze drinktilltugg entrérätt julmat brynt smör nu är det jul igen jordgubbar torsk skaldjur kyckling sommardessert husmanskost asiatiskt bröd på grillen nybakat hallon chokladdessert moltas drinktips laxrecept lax cocktails svamp pastarätt soppa drinkar sill baka kötträtt nyårsmeny fisk italienskt förrätt fisk & skaldjur dessert köttrecept fiskrecept efterrätt såsrecept vegetarisk grill oxkött bakning pasta bbq dryck choklad gröna & sköna tillbehör soppor glass griskött drinkrecept vegetariskt glassdessert sylt sallad lakrits, ramslök potatis primör bär doften av nybakat bröd sillrecept starters tomater nötter brödbak pastarecept fläsk nötkött kalv blåbär kolasås apelsin kycklingrätt paj sommarmat, sparris fond ost och vin fågelrecept äpplen grytor chokladtårta spenat sockerlag nypotatis hummer äppeldessert nässlor grön sparris torskrygg inläggning fondspara frukt & bär tartar äppelkaka bullar kullasparris tomatsås rårörda lingon 1-2-3-lag vegetarisk soppa citron blåmusslor potatisrätt kakor äppelpaj medelhavet karré rom semla hollandaisesås pizza fiskgryta ostar whiskey marmelad citrondessert ägg romtopf hummerfond nässelsoppa äppeltarte maräng våfflor fisksoppa negroni ingefära pulled höstmat reportage skaldjursfond abborre nyårsmat ansjovis flädersaft björnbär rotfrukter sjögräsnudlar långkok lammracks gäddrecept pressgurka pyttipanna vitaminboost långpannebröd ramslökssoppa varma hallon vårkyckling oxkind pumpasoppa sashimi hallå! jästpannkakor daal lingon apelsinmarmelad hummus paella panko omelett fromage ost vinägrett gubbröra rulltårta kalvbräss hummer recept crème brûllée jordärtskocka mexikanskt tomat- & jordgubbssallad melanzane mazarinkaka rimmad oxbringa torskrätt mozarella råstekt potatis halloncurd couscous kladdkaka gäddqueneller slottsstek ceviche negroni sour löjrom innanlår fruktsallad chokladmousse lussekatter tortillas färskost på filmjölk melon 5-minuterssill oxfond entrecote pumpa persika på tallriken crème ninon indisk mat oliv- & basilikatapenade svamprecept rödbetshummus gambas fritterad fisk i folie ciabatta bläckfisk gravad lax mandelpotatis ugnstekt lax räkor granola gratäng lasagne karamelliserad salsiccia mozzarella huvudrätt fikon rödvinssås nudlar makrill semlor biskvi gås, grillade citroner saffransbullar queneller pocherat ägg hasselbackspotatis nygrillat enkelt recept campari kalix löjrom bröd recept vårprimörer lättbakat körsbär getost kryddsmör bearnaisesås butternutpumpa ponzu matblogg morotssoppa thai basil whiskey sour mingelrätt morötter rödkål citrus kycklingsallad calemare gravlaxsås pepparrotssmör flädersorbet ljuvliga smaker koka hummer müsli blommor i maten aubergine paj med spenat och västerbottensost matvete mumma sandefjordsås mörk choklad pannbiff romsås fastlagsbulle vit choklad grillad gås bouillabaisse med havskräfta & aioli stekt strömming