EN, TVÅ, TRE LJUVLIGT JULIGA SILLINLÄGGNINGAR
Den klara sillen är bäst! Det bara är så. Lök med ättika, socker och sill i alla former.
Här får du tre recept, ganska lika men ändå så olika. Gör den som du gillar bäst eller rent av alla tre.
Med detta sillinläggningsinlägg vill vi passa på att önska dig en riktigt GOD JUL! Per och Fredrik
GINSILL MED ROSKofflök, lingon, enbär & fänkål
- 1dl ättiksprit (12%)
- 2dl socker
- 2 ½ dl vatten
- ½ dl gin
- 4 lagerblad
- 15 svartpepparkorn
- 10 kryddpepparkorn
- 10 hela enbär
- 1 roskofflök (alt gul lök)
- ¾ mandolinad fänkål
- 1 dl styckfrysta lingon
- 1 dl grovhackad dill
- 2 förpackningar 5-minuterssill a 420g.
- Koka upp ättika, socker, vatten, lagerblad, svart-och kryddpeppar i en kastrull.
- Svalna av och rör ner gin och enbär.
- Skala löken och skär ner den i klyftor (16 delar)
- Häll bort spadet från sillen och skär i bitar.
- Varva ingredienserna i en steriliserad glasburk. Fyll upp med lagen och förslut. Servera tidigast efter något dygn.
Löksill med curryäpplen
- 1dl ättiksprit (12%)
- 2dl socker
- 3 dl vatten
- 20 svartpepparkorn
- 2 äpplen, Ingrid Marie
- 1 röd lök
- Curry
- Smör till stekning
- 2 förpackningar 5-minuterssill a 420g.
Gör så här:
- Koka upp ättika, socker, vatten och svartpeppar i en kastrull.
- Låt svalna.
- Skala rödlöken och skär den i tunna skivor
- Hetta upp smör i en panna, häll i curryn och låt den blandas med fettet. Hacka äpplena grovt och lägg i hälften i curryn, låt bryna med ett par minuter.
- Häll bort spadet från sillen och skär i bitar.
- Varva sill, rödlök, curryäpplen och ostekta hackade äpplen i en steriliserad glasburk. Fyll upp med lagen och förslut. Servera tidigast efter något dygn.
APELSINSILL med saffran, kanel & stjärnanis
Den här sillen innehåller torkade apelsinskivor, så börja med detta. Gör gärna en drös som förvaras torrt i burk med lock. Förutom som ingrediens i den här sillinläggningen så gör sig apelsinskivorna fint som dekoration på julbordet eller kanske som julgranspynt.
Lägg apelsinskivor på en plåt med bakplåtspapper och låt stå på 70 grader i ugnen i cirka 2 timmar beroende på tjocklek. Skivorna är klara när vätskan försvunnit.
1 stor burk (ca 1 liter)
- 1dl ättiksprit (12%)
- 2dl socker
- 3 dl vatten
- 15 kryddpepparkorn
- 2-3 kanelstänger
- 4-5 stjärnanis
- 1/2 röd lök (skivad)
- Strimlat apelsinskal från 1 apelsin
- 1 knivsudd saffran (ca 1/2 påse)
- 3-4 torkade apelsinskivor
- 2 förpackningar 5-minuterssill a 420g.
Gör så här:
- Koka upp ättika, socker, vatten och svartpeppar i en kastrull.
- Låt svalna.
- Skala rödlöken och skär den i tunna skivor, strimla apelsinskal i 5 cm långa strimlor.
- Häll bort spadet från sillen och skär i bitar.
- Varva sill och alla ingredienser. Fyll upp med lagen och förslut. Servera tidigast efter något dygn.
Kommentera gärna:
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Rickard Hermansson » DRUMSTICKS MED ALABAMA WHITESAUCE: ”DRUMSTICKS MED ALABAMA WHITESAUCE De här låter ju riktigt goda. Vad kör du för k..”
-
Fredrik Rege » 12-SLAGET MED OST & CHAMPAGNE! SKÅL & GOTT NYTT ÅR!: ”Tack Fredrik! Ja, gör det, det är ett av våra favoritrecept. En magisk kombo, om..”
-
Fredrik » 12-SLAGET MED OST & CHAMPAGNE! SKÅL & GOTT NYTT ÅR!: ”Grymt insprirerande pågar! Havskräftan m anklever måste testas! Gott Slut på åre..”
-
Fredrik » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Så kul att du gillade räkcevichen, Ingela Ulla Stina. Följ oss gärna på Instagra..”
-
Ingela Ulla Stina Johansson » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Jättegott”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
grillad gås vit choklad fastlagsbulle stekt strömming bouillabaisse med havskräfta & aioli tosca nektariner curry pavlova mazarin honeysuckle kräftsås falukorv struvor sojasås vaktelägg tomatsallad tomatsalsa gravlaxsås calemare flädersorbet pepparrotssmör jätteräkor kycklingsallad citrus picklad rödlök tartlett grön ärtsoppa frittata bearnaisesås kryddsmör tomatsoppa portvinsmarinerad frukt tapenade skåne flankstek matbloggpriset kalix löjrom campari vårprimörer bröd recept pocherat ägg queneller enkelt recept nygrillat hasselbackspotatis godis apfelstrudelpaj saffransbullar grillade citroner rödvinssås fikon rökt oxbringa gulaschsoppa karamelliserad lasagne huvudrätt mozzarella salsiccia gratäng granola gravad lax bläckfisk mangosallad sockerkaka tournedos cocoschutney högrev ciabatta fisk i folie burgare rabarberkräm brioche kokosmjölk entrecote oxfond 5-minuterssill på tallriken persika pumpa brytbröd lantbruk melon färskost på filmjölk löjrom negroni sour chokladmousse fruktsallad innanlår gäddqueneller billig mat bouillabaisse gåsagille apfelstrudel kladdkaka couscous halloncurd råstekt potatis skaldjurssås fiskpågrillen wokgrönsaker jordärtskocka crème brûllée dekoration wok hummer recept kalvbräss gubbröra vinägrett citronmarinerad potatismos recept parmesanstänger ost fromage omelett ugnsrostade gremolata pannacotta anklever grillad entrecote fiskfond varma hallon hallå! sashimi pumpasoppa vikingfågel vermouth ramslökssoppa smoothie med spenat mango och ingefära pyttipanna pressgurka lammracks långkok sjögräsnudlar torskrecept rotfrukter flädersaft majonnäs indiskt matjesill skaldjursfond pulled japanskt apetizer ingefära välkomstdrink parmaskinka brunsås kaka, äppeltarte hummerfond romtopf ugnsbakade rotfrukter citrondessert gös scampi parmesan buljong fiskgryta ramslöksrecept hollandaisesås hälleflundra avocado medelhavet kakor saft majs rödbetor chutney, kantarelltoast basilika 1-2-3-lag gin grillat risotto bullar äppelkaka tartar frukost fondspara inläggning kallrökt lax lamm nässlor äppeldessert sorbet nypotatis sockerlag spenat chokladtårta vit sparris västerbottensost fågelrecept karl johan svamp ost och vin champagne sommarmat, paj sommarmat apelsin kolasås blåbär kalv nötkött brynt smör pastarecept glaze drinktilltugg entrérätt julmat nu är det jul igen jordgubbar torsk skaldjur potatis sommardessert husmanskost asiatiskt bröd på grillen nybakat hallon glass moltas drinktips dryck gröna & sköna tillbehör lax choklad bbq drinkar sill bakning grill vegetarisk såsrecept efterrätt fiskrecept italienskt dessert fisk & skaldjur köttrecept förrätt fisk nyårsmeny kötträtt baka oxkött soppa pasta pastarätt svamp cocktails laxrecept soppor sillrecept chokladdessert griskött drinkrecept vegetariskt glassdessert sylt sallad lakrits, ramslök kyckling primör bär doften av nybakat bröd starters tomater nötter brödbak festmåltid fläsk ramslöksolja rabarber festrätt kantareller tårtor insjöfisk kycklingrätt slow cooking sparris picklad fond hallonsylt äpplen grytor tårta fisk&skaldjur mango picklat midsommarmat hummer gåsmeny grön sparris torskrygg munsbit saffran frukt & bär tagliatelle nyårsdessert gåsamiddag cheesecake rårörda lingon kullasparris tomatsås sillinläggningar vegetarisk soppa citron potatisrätt blåmusslor äppelpaj sopprecept karré toscakaka rom gräddsås hallonsås pizza ostar matjessill marmelad whiskey pasta med räkor fläder nässelsoppa julgodis lök maräng våfflor fisksoppa havskräftor negroni vegetarisk pasta höstmat reportage alla hjärtans dag abborre nyårsmat oxfilé ansjovis laxrätter björnbär korv pilgrimsmusslor pepparrot pannkakor torskrecept, fiskrecept, torskrygg, fest gäddrecept färskost mousse vitaminboost långpannebröd ost, grillad flankstek rött vin vårkyckling oxkind apelsinmarmelad jästpannkakor daal lingon bresaola grillad abborre i folie rabarberpaj hummus paella panko rulltårta kalvlever,anglais,kalv,kalvbräss gravlax prosecco spanien mexikanskt tomat- & jordgubbssallad melanzane björnbärsmarmelad egg toddy rimmad oxbringa torskrätt mazarinkaka pepparrotssås grillad makrill chorizo semla mozarella slottsstek ceviche hjorthornssalt kola & knäck vegetarisk, rödlök foccacia ramslökspesto gambero senapscreme lussekatter tortillas majonnäas päron salmalax flarn picklad gurka parfait oliv- & basilikatapenade svamprecept crème ninon indisk mat saint agur chokladflarn rödbetshummus gambas fritterad mandelpotatis ugnstekt lax kalvlever löksoppa salsa ätliga blommor räkor kycklingwok dekorera med blommor köttbullar sojabönor juldryck nudlar makrill byxad brownie lakritscheesecake granatäpple semlor biskvi gås, potatisstomp kolakräm kesella smoothie pizzadeg blomkål, heiße liebe pesto vegetarisk pizza körsbär getost lättbakat butternutpumpa ponzu matblogg julsill lingonparfait mingelrätt morotssoppa thai basil whiskey sour potatispuré vaniljsås morötter rödkål på landet kalvleveranglais roscofflök hummersoppa müsli blommor i maten aubergine ljuvliga smaker koka hummer paj med spenat och västerbottensost matvete mumma pannbiff romsås sandefjordsås mörk choklad stekar räkor, gnocchi gädda fudge