CREAMED CORN

Creamed corn är ett klassiskt BBQ tillbehör och även om jag inte är ett stort fan av majs så är det här bara så himla gott, inte minst som tillbehör till grillat. Sötman från löken och majsen, den lilla hettan från chilin och osten som rundar av, blir till magi.

Creamed corn

4 personer:

  • 1 burk majs á 300 g
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 krm chipotlepulver eller 1/2 krm cayennepeppar
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk majzena
  • 200 g riven Parmesan eller Pecorino
  • Ev lite hackad gräslök på toppen

Gör så här:

  1. Finhacka en gul lök och fräs med smör tillsammans med majsen i en kastrull.
  2. Tillsätt 3 dl vispgrädde, Chipotlepulver, det går bra med cayennepeppar också men var då försiktig.
  3. Tillsätt lite Maizena och låt det puttra långsamt tills det går ihop.
  4. När du är nöjd riv ner Parmesan eller Pecorino och låt härligheten smälta under omrörning. Snåla inte med osten!
  5. Klart att servera och njuta.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln