COUPE DÄNEMARK

Hej, idag blir det mer sött. Till skillnad från förra veckans avancerade chokladkaka så är Coupe Dänemark busenkelt men ack så gott. Mer ett tips än recept.
Kanske du avnjutit denna glass- och chokladbomb vid besök i Tyskland eller i dom österrikiska alperna?

Coupe Dänemark

4 personer:

  • 12 kulor vaniljglass av god kvalité
  • 3 dl vispgrädde
  • 150 g mörk choklad eller flytande på tub
  • Vanilj/chokladrån (prova gärna Matilde Vicenzi; Cialdine con crema al cacao, se bild. Supergoda!)
     

Gör så här:

  1. Smält chokladen över vattenbad, alternativt värm chokladsåsen i micron på låg effekt.
  2. Varva choklad, glass och varm chokladsås i coupeglas.
  3. Avsluta med en klickgrädde på toppen och lite ringlad chokladsås.
  4. Dekorera med ett eller ett par rån.

Avnjutes på studs!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln