NYÅRSTILLTUGG: TRYFFELMAJOMACKA MED PARMASKINKA OCH ANSJOVIS

Skål och välkomna till På tallrikens nyårsmeny som vi hoppas ska inspirera. Vi bjuder på en lite lyxig och ganka lätt måltid som vi hoppas ska ge dig och dina gäster massor av "Waow-smakupplevelser". När middagen är över ska dina gäster vara behaglit mätta och ha ett saligt leende på läpparna. Recepten är inte speciellt krångliga men allt ska ju tillagas med både noggranhet och massor av kärlek. Inte minst gäller detta för dyrbara råvaror som torsk och hummer.

Till välkomstdrinken severar vi läckerheterna nedan. Busenkelt recept men magiskt gott! Smörstekta skivor av surdegsbröd, majonnäs smaksatt med tryffelolja, parmaskinka och ansjovisfilé. Jösses! Nu kör vi!

8 st mackor:

  • 4 skivor surdegsbröd
  • 1 dl majonnäs (Hellmanns)
  • Några droppar (1/2 tsk) tryffelolja
  • 8 skivor parmaskinka
  • 8 st ansjovisfiléer

Gör så här:

  1. Rosta brödskivor i ugnen, gärna surdegsbröd.
  2. Låt svalna. Dela på hälften.
  3. Blanda majonnäs med några droppar tryffelolja. Bred på tryffelmajo, därefter en skiva parmaskinka och toppa med en filé anjovis.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln