SAFFRANSAPELSINER MED MANDELBISCOTTI & KARDEMUMMAGRÄDDE

Så var de dags för att avsluta årets nyårsmeny med en enkel men sanslöst god och fräsch dessert bestående av filéade apelsinklyftor som marinerats i en kryddlag av bl a saffran , nejlikor och kanel. En klick grädde smaksatt av kardemumma samt smörstekta smulor av mandelbiscotti på toppen och desserten är fulländad. Här kan du med stor fördel förbereda desserten dagen eller dagarna innan med att koka lagen. Låt apelsinfiléerna ligga och gotta till sig i lagen i kylen i ett dygn eller två. Det blir bara bättre och godare!

4 personer:
  • 4 apelsiner
  • 2 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 förp saffran (0,5g)
  • 5 hela nejlikor
  • 1 kanelstång
  • 2 stjärnanis

 
Mandelbiscotti:

  • Smör (till stekning)
  • Mandelbiscotti

 
Servering:

  • 2 dl vispgrädde
  • ½ msk mald kardemumma

Gör så här:
Saffransapelsiner:

  1. Skär ut apelsinfiléer och placera dem fint i tallriken du vill servera på.
  2. Häll vatten och socker i en kastrull och låt koka upp. Efter det kokat i några minuter så tillsätt resten av ingredienserna för lagen och låt det småkoka i 5 minuter.
  3. När det är klart ska det svalna lite och sedan hällas över apelsinfiléerna. Låt gärna stå ett tag innan serveringen.

 
Mandelbiscotti:

  1. Bryn smör i en stekpanna, smula sedan ner mandelskorporna i pannan och stek tills de är gyllenbruna. Låt dem svalna innan uppläggning.

Servering:

  1. Placera saffransapelsinerna fint på tallrikar.
  2. Vispa upp grädden med kardemumma och lägg en klick på tallriken. Toppa med mandelbiscottin.

Tips!
Saffransapelsinerna kan med fördel göras några dagar i förväg.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln