PÅ TALLRIKENS BUDGETPANNA

Så här efter jul-och nyårsfirande,  med lågkonjunktur, höga elpriser och annat elände kan det vara trevligt att göra mat som inte kostar skjortan. Så här får du tips om en riktigt  billig, enkel , snabbtillagad och god budgetbytta av kål- och morotsfräs med stora variationsmöjligheter. I det här receptet har vi tillsatt blandfärs men basen av riven vitkål, morötter och rödlök kan du variera i oändlighet. Krydda tex med curry och Gramam masala, och byt köttfärsen mot t ex läckra vanameiräkor. Bara din fantasi sätter gränser.

På tallrikens budgetpanna

Till 4 personer:

  • 400g nöt-, bland-, fläsk- eller vegofärs
  • 400g riven vitkål (Kan också hackas)
  • 400g grovt rivna morötter
  • 1 skivad rödlök
  • 1-2 tsk chiliflakes
  • 2 msk soya
  • Salt och svartpeppar
  • Olja till stekning

Gör så här:

  1. Fräs färsen i olja i en väl tilltagen stekpanna tills den börjar bli klar.
  2. Tillsätt vitkål, morötter och rödlök och fräs på rätt hög värme medan du rör om så det inte bränns fast. Fräs 7-8 min tills kål och morötter är mjuka men har tuggmotstånd
  3. Tillsätt chiliflakes, soya och smaka av med salt och peppar.
     

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln