GÖR DIN EGEN GNOCCHI MED BRYNT SALVIASMÖR

Idag serverar vi egengjord gnocchi (uttalas njo-ki) på ett klassiskt  vis. Gnocchin steker vi härligt frasigt gyllenbruna och serverar med brynt salviasmör och riven parmesan. Enkelt och ljuvligt gott! Från och med nu så gör du din egen gnocchi! Därmed basta! Så enkelt och så mycket godare än färdigköpt.

Gnocci med salviasmör

4 personer:

Gnocchi:

  • 400 g mjölig potatis
  • 1 ägg
  • Ca 3 1/2 dl mjöl
  • 1 tsk salt
  • 1/2 msk olivolja
  • Smör till stekning

Salviasmör:

  • 1 kruka salvia
  • 50 g smör
 
  • Riven parmesanpost till servering
     

Gör så här:

  1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen svalna något, pressa den därefter med potatispress ner i en bunke.
  2. Blanda ner ägg, salt och hälften av mjölet, lite i taget.
  3. Stjälp ut degen på mjölat bord och arbeta in så mycket mjöl som behövs för att få till en smidig deg. Om degen är kletig så tillsätter du mer mjöl.
  4. Dela degen i fyra bitar och rulla ut dessa till stänger, ca 1 1/2 cm tjocka. Skär i 2 cm långa bitar.  Önskar du klassiskt randigt mönster på dina gnocci så rullar du dem med en gaffel.
  5. Koka upp rikligt med vatten och tillsätt 1 msk salt. Koka gnocchin i omgångar tills de flyter upp till ytan (ca 3 minuter). Plocka upp med hålslev och lägg att rinna av på ett fat.
  6. Stek gnocchin gyllenbruna i smör.

Salviasmöret:

  1. Plocka bladen från salvian. Hetta upp smör i en tjockbottnad kastrull och bryn under omrörning. Lägg därefter ner salviablad i det brynta smöret.
  2. Lägg gnocchin på serveringsfat eller på tallrikar. Toppa med slaviasmöret och riven parmesan.

Njut!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln