CAPONATA MED HALSTRAD KUNGSFISK, LILA ENDIVE & SOTAD CITRON

I dag bjurder Sara oss på sitt recept på Caponata; en klassisk italiensk grönsaksröra med ursprung från Sicilien som passar lika bra som tillbehör eller som egen rätt. T ex tillsammans med mozzarella, på en bit surdegsbröd eller som en ljummen sås till grillat kött. 
Här serverar Sara den tillsammans med stekt uer, som också kan kallas för rödfisk eller kungsfisk. Några sotade citroner, lila endiveblad och lite färska örter fick också hänga med på fatet. Fisken halstrades med skinnsidan nedåt i pannan tillsammans med lite flingsalt, peppar och citron. Tyvärr blev caponatan lite dold under fisken på bilden men du kan ana den lite här och där..
Caponata är godast om den serveras lätt ljummen. Den ska ha en lätt sötsur karaktär som du reglerar efter egen smak med socker och vinäger. Smaklig spis!

CAPONATA MED HALSTRAD KUNGSFISK, LILA ENDIVE & SOTAD CITRON
Ingredienser:
  • 1 zucchinin 
  • 1 aubergine 
  • 2 röd paprika 
  • 3 stavar blekselleri 
  • 1 vitlök solo 
  • 1 hackad gul lök 
  • 10 urkärnade gröna oliver 
  • 3 msk salladskapris 
  • 2 röda tomater
  • 2 msk olivolja att steka i
  • 3 msk vinäger 
  • 3 msk strösocker 
  • 4 msk chilisås 
  • 4 msk tomatpuré 
  • 1 burk  krossade tomater
  • Salt och svartpeppar

Gör så här:

  1. Finhacka vitlöken.
  2. Hacka löken och dela oliverna på hälften (eller grovhacka).
  3. Skär alla övriga grönsaker i centimeterstora bitar.
  4. Fräs grönsaker, löken, vitlök, oliver och kapris i oljvolja på låg temperatur  tills dom börjar mjukna men utan att få färg.
  5. Därefter tillsätts tomatpuré och chilisås. 
  6. Fräs i ytterligare ca 5 min.
  7. Tillsätt krossade tomater smaka av med socker, vinäger salt och peppar. Låt koka ihop 30 minuter.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln