SGROPPINO– CITRONSORBET, LIMONCELLO, LEMONCURD, JORDGUBBAR & PROSECCO

Sgroppino är det perfekta valet att avsluta middagen på då den både är söt, syrlig och bubblig på samma gång.

Tips!: Det här kan även bli till en läskande härlig sommardrink om du vill. I drinkversionen så skippar du lemoncurd. Även limoncellon känns lite överflödig, eller?
För 4 drinkar: Mixa slätt; 0,5 l citronsorbet med hälften av proseccon (8 cl)  och 12 cl vodka. Tillsätt andra hälften av proseccon (8cl), rör om och severa i 4 vackra glas. En kvist citronmeliss eller mynta eller tunt skuret citronskal som dekor ger extra piff.

Detta var det sista receptet från mig Sara och restaurang Il Faro på temat italiensk påsk. Jag hoppas att mina recept gett dig inspiration till att laga, servera och njuta av Italien-influerad mat under påskhelgen. Ciao! // Sara

Vi tillönskar dig en riktigt glad påsk! // Sara, gänget på Il Faro, Per och Fredrik

Sgroppino Citronsorbet, limoncello, lemoncurd, jordgubbar och prosecco

4 personer:

  • ½ liter citronsorbet
  • 6 cl limoncello 
  • Lemoncurd 2-3 msk
  • Färska bär efter tycke och smak På bilden jordgubbar och lemon snacks.
  • Några centiliter (ca 12 cl) torr bubbel
  1. Lägg upp ett par skedar citronsorbet i höga glas.
  2. Spritsa eller klicka på några blippar med lemoncurd.
  3. Stänk över limoncello och några centiliter prosecco.
  4. Toppa med färska bär efter tycke och smak.
  5. NJUT!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln