PANERAD GÖSFILÉ MED DIJON OCH DILLGRÄDDE

Vad sägs om en festmåltid som du snor ihop på 20 minuter?! Här bjuder Ulrika oss på ett enkelt, snabblagat och garanterat ljuvligt gott recept på gösfilé som penslas med dijonsenap, paneras och steks frasigt gyllenbruna i smör. Fisken får sedan puttra klart i grädde som smaksätts med massor av dill. Ojojoj! Smaklig spis!

Panerad gösfilé med dijion och dillgrädde

4 personer:

  • 600 g gösfilé ( 4 st á ca 150 g)
  • 2–3 msk dijonsenap
  • 1 dl ströbröd
  • 50 g smör
  • Salt och vitpeppar
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 rejält knippe dill

Att servera till:

  • Kokt potatis el pressad potatis
  • Sockerärter el haricots vertes om du vill

Gör så här:

  1. Pensla insidan av gösfiléerna med senap och vik ihop. Panera stekytorna i ströbröd. Stek dem gyllenbruna i rikligt med smör på låg värme, salta och peppra.
  2. Tillsätt grädden i stekpannan men undvik att slå den över den frasigt stekta fisken. Låt koka ihop i ca 5 minuter.
  3. Tillsätt rikligt med dill och låt småputtra i ytterligare några minuter.

Servera med kokta små delikatesspotatisar eller kokt pressad potatis.

Etiketter: fisk & skaldjur gös

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln