PÅ TALLRIKEN PRESENTERAR STOLT: GABRIELLA/"VIKENPRALIN"!
Gabriella började med praliner för ett knappt år sen men att experimentera i köket har hon hållit på med länge. Allra helst ska det vara lite komplicerat och pilligt. Med en bakgrund inom kemi som livsmedelstekniker kastar hon sig gärna över surdegsbakning, vinjäsning, osttillverkning och alla sorters godistillverkning. I flera år jagade hon den perfekta fudgen.
När hon blev introducerad till choklad och pralintillverkning av en likasinnad vän så var det något som sa klick. ”Praliner är för mig det optimala kombinationen av att kunna låta fantasin flöda samtidigt som du måste vara otroligt noggrann. Du kan ta fram smaker och utseenden i det oändliga, men alla komponenter ska hålla en exakt temperatur, chokladen ska vara korrekt tempererad och mängdförhållandena måste vara precis rätt för att pralinerna ska bli vackra, goda och hållbara.”
När intresset växte sig större än vad nära och kära kunde göra av med så startade hon Vikenpralin. Det är idag en hobbyverksamhet där pralinerna säljs hos Cecilias Fromagerie i Viken och genom hennes Instagram-sida @vikenpralin och Facebook-sida med samma namn. Följ henne gärna där för att se hennes vackra - och goda - små konstverk.
I den lilla filmen nedan kan du se hur det går till när Gabriella tillverkar praliner med smak av skånsk äppelkaka. Ja, i något upp-speedat format. I verkligheten ligger det några timmars arbete bakom. På lördag så bjuder Gabriella dig på sitt recept på ljuvligt gott marmeladgodis med smak av äppelpaj. Missa inte!
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Alexander Jensen » MOLTAS PRESENTERAR TVÅ LJUVLIGA SOMMARDRINKAR: ”Ska det vara 5 dl äggvita? 8,5 dl får nog inte plats i en halvliters sifon :o”
-
Simnon » HUMMERSOPPA MED FÄNKÅL, PERNOD & CHILI: ”Rigtig fin recept Ha en fin dag”
-
Simon » ULRIKA GÖR COMEBACK!: ”Rigtig god recept!”
-
Rickard Hermansson » DRUMSTICKS MED ALABAMA WHITESAUCE: ”DRUMSTICKS MED ALABAMA WHITESAUCE De här låter ju riktigt goda. Vad kör du för k..”
-
Fredrik Rege » 12-SLAGET MED OST & CHAMPAGNE! SKÅL & GOTT NYTT ÅR!: ”Tack Fredrik! Ja, gör det, det är ett av våra favoritrecept. En magisk kombo, om..”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
gambas rödbetshummus chokladflarn saint agur cocoschutney crème ninon svamprecept oliv- & basilikatapenade indisk mat 5-minuterssill matjessill salmalax päron majonnäas parfait lussekatter senapscreme brytbröd lantbruk foccacia rödlök vegetarisk, gambero ramslökspesto hjorthornssalt ceviche slottsstek apfelstrudel chorizo grillad makrill pepparrotssås gåsagille skaldjurssås fiskpågrillen wokgrönsaker björnbärsmarmelad melanzane tomat- & jordgubbssallad mexikanskt jordärtskocka kalvbräss prosecco kalvlever,anglais,kalv,kalvbräss citronmarinerad potatismos gravlax paella hummus rabarberpaj grillad abborre i folie bresaola recept jästpannkakor apelsinmarmelad lingon daal varma hallon hallå! sashimi pumpasoppa oxkind vårkyckling vermouth ramslökssoppa långpannebröd gäddrecept torskrecept, fiskrecept, torskrygg, fest smoothie med spenat mango och ingefära fastlagsbulle stekt strömming bouillabaisse med havskräfta & aioli grillad gås vit choklad romsås pannbiff mörk choklad kräftsås falukorv mumma matvete aubergine blommor i maten müsli koka hummer ljuvliga smaker kalvleveranglais flädersorbet pepparrotssmör gravlaxsås jätteräkor insjökräftor vaniljsås potatispuré thai basil morotssoppa mingelrätt whiskey sour kryddsmör tomatsoppa portvinsmarinerad frukt tapenade lingonparfait flankstek matbloggpriset skåne heiße liebe blomkål, vegetarisk pizza pesto kesella kolakräm potatisstomp pizzadeg smoothie semlor granatäpple lakritscheesecake biskvi rökt oxbringa gulaschsoppa brownie lasagne huvudrätt mozzarella salsiccia karamelliserad räkor ätliga blommor salsa kalvlever mangosallad sockerkaka tournedos löksoppa ägg whiskey ostar fiskgryta pizza semla gräddsås rom karré medelhavet äppelpaj kakor blåmusslor potatisrätt citron vegetarisk soppa 1-2-3-lag rårörda lingon tomatsås kullasparris curry pepparrot pilgrimsmusslor korv rotfrukter laxrätter majonnäs ansjovis matjesill indiskt skaldjursfond japanskt apetizer ingefära havskräftor välkomstdrink brunsås parmaskinka lök romtopf ugnsbakade rotfrukter julgodis midsommarmat citrondessert nypotatis mango spenat chokladtårta vit sparris äpplen hallonsylt karl johan svamp picklad gåsamiddag nyårsdessert tartar frukt & bär fondspara munsbit kallrökt lax lamm maräng gåsmeny hummer nötkött fläsk pastarecept glaze drinktilltugg entrérätt sparris sommarmat, sommarmat apelsin kolasås blåbär festrätt starters sillrecept doften av nybakat bröd paj tomater sylt jordgubbar torsk skaldjur ramslök lakrits, sallad chokladdessert på grillen kyckling drinkrecept soppor laxrecept cocktails asiatiskt svamp pasta pastarätt drinkar sill grill vegetarisk såsrecept fisk fiskrecept förrätt dessert fisk & skaldjur köttrecept italienskt nyårsmeny efterrätt kötträtt baka soppa oxkött bakning bbq choklad dryck hallon lax gröna & sköna tillbehör griskött nybakat vegetariskt moltas drinktips glass husmanskost sommardessert potatis primör glassdessert bröd sorbet kycklingrätt bär nu är det jul igen brynt smör julmat kalv kantareller tårtor insjöfisk slow cooking champagne cheesecake nötter brödbak festmåltid grytor ramslöksolja rabarber äppeldessert nässlor grön sparris torskrygg godis inläggning saffran frukost tagliatelle äppelkaka bullar fond ost och vin fågelrecept västerbottensost tårta fisk&skaldjur sockerlag picklat marmelad gös fläder hummerfond nässelsoppa äppeltarte kaka, våfflor fisksoppa negroni vegetarisk pasta pulled höstmat reportage alla hjärtans dag abborre nyårsmat oxfilé flädersaft torskrecept björnbär sjögräsnudlar långkok lammracks pannkakor gin risotto grillat basilika kantarelltoast chutney, rödbetor sopprecept majs saft toscakaka avocado hälleflundra hollandaisesås ramslöksrecept hallonsås buljong scampi parmesan pasta med räkor gravad lax mandelpotatis ugnstekt lax ostkaka bläckfisk granola gratäng sojabönor juldryck kycklingwok dekorera med blommor köttbullar fikon rödvinssås nudlar makrill byxad gås, grillade citroner saffransbullar apfelstrudelpaj pocherat ägg hasselbackspotatis nygrillat enkelt recept queneller kalix löjrom bröd recept vårprimörer campari lättbakat körsbär getost bearnaisesås butternutpumpa ponzu matblogg julsill tartlett picklad rödlök frittata grön ärtsoppa rödkål citrus kycklingsallad morötter roscofflök hummersoppa på landet praliner calemare struvor tomatsalsa tomatsallad vaktelägg sojasås honeysuckle mazarin paj med spenat och västerbottensost nektariner tosca pavlova sandefjordsås fudge stekar räkor, gnocchi gädda pressgurka pyttipanna vikingfågel färskost mousse vitaminboost fiskfond grillad entrecote ost, grillad flankstek rött vin sillinläggningar gremolata ugnsrostade anklever pannacotta panko omelett fromage ost parmesanstänger vinägrett gubbröra rulltårta kalla såser hummer recept coq au vin spanien egg toddy wok dekoration crème brûllée mazarinkaka rimmad oxbringa torskrätt mozarella råstekt potatis halloncurd couscous kladdkaka kola & knäck bouillabaisse billig mat gäddqueneller löjrom innanlår fruktsallad chokladmousse negroni sour tortillas färskost på filmjölk melon oxfond entrecote pumpa persika på tallriken flarn picklad gurka burgare kokosmjölk brioche rabarberkräm fritterad fisk i folie ciabatta högrev