PÅ TALLRIKEN PRESENTERAR STOLT: GABRIELLA/"VIKENPRALIN"!

Gabriella började med praliner för ett knappt år sen men att experimentera i köket har hon hållit på med länge. Allra helst ska det vara lite komplicerat och pilligt. Med en bakgrund inom kemi som livsmedelstekniker kastar hon sig gärna över surdegsbakning, vinjäsning, osttillverkning och alla sorters godistillverkning. I flera år jagade hon den perfekta fudgen.

När hon blev introducerad till choklad och pralintillverkning av en likasinnad vän så var det något som sa klick. ”Praliner är för mig det optimala kombinationen av att kunna låta fantasin flöda samtidigt som du måste vara otroligt noggrann. Du kan ta fram smaker och utseenden i det oändliga, men alla komponenter ska hålla en exakt temperatur, chokladen ska vara korrekt tempererad och mängdförhållandena måste vara precis rätt för att pralinerna ska bli vackra, goda och hållbara.” 
När intresset växte sig större än vad nära och kära kunde göra av med så startade hon Vikenpralin. Det är idag en hobbyverksamhet där pralinerna säljs hos Cecilias Fromagerie i Viken och genom hennes Instagram-sida @vikenpralin och Facebook-sida med samma namn. Följ henne gärna där för att se hennes vackra - och goda - små konstverk. 

I den lilla filmen nedan kan du se hur det går till när Gabriella tillverkar praliner med smak av skånsk äppelkaka. Ja, i något upp-speedat format. I verkligheten ligger det några timmars arbete bakom. På lördag så bjuder Gabriella dig på sitt recept på ljuvligt gott marmeladgodis med smak av äppelpaj. Missa inte!

loading...
Etiketter: choklad godis praliner

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln