GABRIELLAS LJUVLIGA MARMELADGODIS MED SMAK AV ÄPPELPAJ

Här bjuder Gabriella (Vikenpralin på Instagram) oss på sitt recept på ett härligt höstigt marmeladgodis med ljuvlig smak av äppelpaj.

Marmeladgodis med smak av äppelpaj. På tallriken matblogg©. Foto: Fredrik Rege©

Gör så här:

  1. Koka upp äppelpurén och kanelen, tillsätt sedan 50 g strösocker blandat med pektinet och koka i 3 minuter.
  2. Häll i 500 g strösocker uppdelat i 3 omgångar och rör om mellan varje omgång.
  3. Tillsätt glukosen. Koka till 107° C och ta därefter bort kastrullen från värmen.
  4. Blanda citronsyran och vattnet och tillsätt det.
  5. Rör om och häll ner marmeladen i en fyrkantig form klädd med plastfilm och låt svalna. Låt marmeladens yta torka i minst 1 dygn i kylskåp, vänd sedan marmeladen och upprepa på andra sidan.
  6. Marmeladen är nu klar att delas i så stora bitar du vill ha, vänd bitarna i strösocker och förvara i tätslutande burk i kylskåp.

Marmeladen bör hålla i minst 4 veckor. 

Etiketter: marmelad godis

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln