2019 > 04

En otroligt fräsch och god sallad med den citronmarinerade kycklingen, den limemarinerade rödlöken, den söta mangon, fetaosten och sist men inte minst den ljuvligt lena majonnässåsen som du ringlar över. Oj, oj, oj så gott, säger vi! Hoppas du håller med. Kycklingen och såsen kan du göra dagen innan om du vill. En bra rätt att servera till många gäster, t ex på buffén till stundande Valborgs- eller studentkalas.

Glad påsk på dig! Här kommer ett kanonrecept på lammracks som funkar lika bra att tillaga i ugnen som på grillen. För att få optimalt resulat på grillen krävs dock lite erfarenhet och passning. Det är ju det där med temperatur och långsam tillagning för att få perfekt stekta racks.
Till våra lammracks serverar vi; grillade citronhalvor, en coucous som vi kokt i en tomatsås och som sedan toppas med torkad frukt, rostade mandelflarn och fetaost samt en kall sås med crème fraiche, honung och citron.
De synnerligen delikata lammracksen på bilderna kommer från Sigvard Månsgård i Åstorp och inhandlades på Larsvikens gårdsbutik i Viken.
Smaklig spis önskar Ulrika o Fredrik!

Våren har anlänt till södra Sverige! April kan ju vara en nyckfull månad när det gäller vädret så kanske det är tillfälligt men oj vilka härliga dagar vi har haft med sol och temperaturer på drygt 15°. Detta har fått naturen och växtligheten att explodera. Så i vår del av landet så är det hög tid att ge sig ut i skog och mark för att plocka både späda små nässlor och ramslök.
Här bjuder vi på vår version av nässelsoppa där vi serverar delikata vaktelägg till. Passar utmärkt som förrätt till stundande påskmiddagar. Väljer du också att ha vaktelägg till din soppa så är ett hett tips är att efter kokning ge äggen ett 5 min långt bad i 2 delar vatten + 1 del 24% ättika och lite salt. Efter detta sköljer man av äggen och drar av skalet som en hinna.  

Så var det dags för lite brödbak igen. Den här gången blir det ciabatta-liknande bullar som i kombination med förra veckans apelsinmarmelad och en skiva ost blir makalöst gott. Passar naturligtvis även utmärkt som måltidsbröd gärna med lite god olivolja och en nypa flingsalt.  Ett fantastiskt gott bröd helt enkelt!