2022 > 02

Inget nytt under solen men vi kan helt enkelt inte motstå denna franska dessertklassiker som förmodligen aldrig blir omodern. Den är helt enkelt för god! Dessutom är den inte särskilt svår att få till. Bra att ha i köket är en gasbrännare för att få till det knäckiga sockerlocket. Finns enkla och billiga brännare att köpa på lågprisvaruhus för ett par hundringar (inkl. gas) som är helt OK. 

CRÈME BRÛLLÉE, På tallriken, foto Fredrik Rege

Idag bjuder vi dig på en laxrätt med lite japanska influenser. Fräscht, enkelt och väldigt gott. Laxen som steks i smör och farinsocker serveras med en lite het nudelsallad och en ponzu– en klassisk japansk sojasås med bl a chili, lime och ingefära. Inget salt behövs i rätten, ponzuns sälta är tillräcklig. Gott till den här rätten är även tunt skivad picklad gurka. Vi glömde att få med den vid plåtningen men finns med i receptet. Så kan det gå. Ha en fin & smaklig helg önskar Per o Fredrik!