Välkommen till matbloggen På tallriken

Att vakna en tidig morgon till dunket av en fiskebåt som tuffar ut på Öresund för att bärga dagens fångst, kan få tankarna att snurra kring vad som kan tänkas att hamna på tallriken senare på dagen.
Nordvästra Skåne, med Kulla- och Bjärehalvön är som ett välfylldt gigantiskt skafferi. Inte sällan med innehåll som är helt gratis, om du bara tar dig tid att leta lite grann. Förmodligen kommer du hitta magiska råvaror alldedes runt knuten som du inte hade en aning om att de fanns.

Från Kullaberg och Hallandsåsen har du fin utsikt med vackra vyer. Öresund, Skälderviken och Kattegatt med havets alla läckerheter. Vänder du dig om ser du ett lapptäcke av åkrar, fält och skog som fullkomligt sprudlar av energi. Med upptäcktsfärder på cykel längs med Kulla- eller Bjärebygdens småvägar kan du stanna till vid otaliga gårdsbutiker med försäljning av lokalproducerade delikatesser. Här finns gott om kaféer och krogar värda ett stopp för att njuta en fika eller något gott att äta. Du passerar fält med alla möjliga sorters grödor, hagar och ängar med små ulliga, gulliga lamm och lyckligt bökande grisar. Från gårdarna hörs kacklande hönor, stolt galande tuppar och råmande kor. Plötslig vid vägkanten på en gammal mjölkkannebänk- en plåtburk och en skylt med spretig handstil. "Ägg till salu! Ta själv! Lägg pengar i burken!" 

För oss är dessa trakter ett paradis och en fantastisk inspirationskälla till matlagning och är också orsaken till denna blogg som startades i januari 2019. Influenser till recepten hämtar vi visserligen från jordens alla hörn men oftast med en touch av våra hemtrakter.  
Med recept, tips, reportage och vackra bilder, vill vi  förmedla enkel och sann matglädje som inspirerar till härlig matlagning och många, långa och trevliga måltider. Kanske till och med få dig att öppna, upptäcka och ta till vara på vad ditt paradis skafferi erbjuder. Säkert hittar du något gott att laga till och servera på tallriken.

Ulrika och Fredrik

Ulrika

Mitt namn är Ulrika, bor sedan 1993 i Viken i nordvästra Skåne. Gift med Kristian och vi har 3 döttrar tillsammans.
Jag har alltid gillat att laga mat och baka, gärna till andra. Att laga mat, baka och pyssla i köket är lite som terapi för mig, jag finner en inre ro och harmoni. Man funderar, kreerar och lagar till något som sedan avnjuts i familjen eller tillsammans med vänner.
Jag hoppas mina recept ska inspirera och sprida glädje. En del recept är snabba och enkla medans andra kräver sin tid.
Ta dig den tiden, det är det värt. Jag lovar!

Mail till Ulrika

Fredrik

Fredrik heter jag och även jag bor i Viken. Faktiskt har jag bott här i större delen av mitt liv. Det vimlar av fantastiska och vackra platser på jorden men jag har svårt att tänka mig någon bättre plats att leva på än Kullabygden. Här finns allt jag kan önska. Älskar havet och är en passionerad seglare.
Jag jobbar som fotograf med inriktning på mat. Vissa hävdar att jag är en av landets skickligaste matfotografer och det kanske ligger en del i det påståendet.
Mat och dryck är även är ett stort intresse. Njuter av att både laga och avnjuta god mat. Helst i goda vänners lag.
På lediga stunder tar jag gärna en cykeltur runt om i vår vackra byggd. Här finns fortfarande massor att upptäcka.

Mail till Fredrik
Nyfiken på fler av mina bilder och uppdrag? Kolla in: www.studiorege.se