INLAGD STEKT SILL
Så enkelt men så underbart gott! Sillen ska visserligen ligga och dra i lagen i en vecka men den som väntar på något gott...En svensk klassiker utan krusiduller!
4 personer:
- 500 g färsk sill- eller strömmingsfiléer med skinn
- 2 dl ströbröd
- 2 dl rågmjöl
- 150 g smör
- 2 rödlökar, skivade
- salt
Ättikslag:
- 1 l vatten
- 3 dl ättika, 24 %
- 5 dl strösocker
- 1 msk hel kryddpeppar
- 1 msk salt
- 8 lagerblad
- 10 hela svartpepparkorn
Gör så här:
- Klipp av fenorna på sillfiléerna. Sätt ihop sillfiléerna två och två, med skinnsidan ut.
- Blanda ströbröd och rågmjöl. Panera filéerna i blandningen.
- Stek fisken på varje sida i smör tills den är gyllenbrun. Salta efter smak.
- Placera den stekta sillen i en skål eller glasburk, toppa med skivad rödlök.
- Blanda ingredienserna till ättikslagen i en kastrull. Värm på medelvärme tills sockret är helt upplöst.
- Häll lagen över sill och lök. Täck med plastfolie eller ett lock, låt sedan dra i kylen en vecka innan du käkar. Varför inte på knäckebröd med en kall bärs därtill?