2019 > 03

Vid den här tiden på året är apelsiner som sötast, saftigast  och godast. Dessutom oftast billigast. Så varför inte passa på att koka några burkar med egengjord, riktigt god apelsinmarmelad? Det här receptet är dessutom enkelt.
Nästa vecka bakar vi ett lika enkelt och gott bröd som i kombo med denna marmelad blir en smash-hit! Det du!

Apelsinmarmelad,Enkelt god apelsinmarmelad, På tallriken, foto Fredrik Rege

Den här festliga och ljuvligt smarriga desserten tillägnar vi speciellt Ulrikas granne Anna och alla andra som är helt sålda på allt som heter choklad.
En perfekt liten chokladbomb att kröna en härlig middag med. Då den är både en smula mäktig och söt så rekommenderar vi att den serveras i små portioner och gärna i kombination med lite färska bär. Kanske även en promenad eller joggingtur krävs efter förtäring.

Unna dig denna lyxiga och magiskt läckra anrättning med kontrasterande smaker och texturer. Kombinationen av den lena och milda torsken, hettan av den knaperstekta chorizon, friskheten av granatäppelkompotten och den nötiga smaken av det brynta smöret – WOW! Till detta servarar vi ett härligt potatisstomp.
Att tänka på är att torsken rimmas i väl saltat vatten innan tillagning så att köttet blir fast och att du har koll på temperaturen när du tillagar fisken. Använd gärna termometer. Fisken ska ha en innertemperatur på mellan 40-44°C.
Med tanke på den ganska lyxiga rätten så välj även en chorizo av god kvalité. Vårt val var självklart; Per i Vikens "Chorizo Tapas". Smaklig spis! // Ulrika o Fredrik

Denna underbart goda italienska gratäng med aubergine, tomater och ost är enkel att laga till. Servera gärna med en fräsch sallad och ett gott bröd med lite olivolja, eller om du så vill, tillsammans med grillat kött.
Jag har ett härligt minne från när jag för några år sedan blev serverad denna rätt på en liten mysig familjeägd restaurang i staden Salò som du finner vid Gardasjöns västra kust. Prego! // Ulrika

Lite reklam skadar inte så här i början av vår bloggkarriär. Vi blev därfär glada när den lokala tidningen Hallå ville göra ett litet reportage om oss och vår blogg. Läs artikeln här!

Reportage,På tallriken,matblogg,tidningen,Hallå!
Reportage,På tallriken,matblogg,tidningen,Hallå!