ENKELT GOD APELSINMARMELAD

Vid den här tiden på året är apelsiner som sötast, saftigast  och godast. Dessutom oftast billigast. Så varför inte passa på att koka några burkar med egengjord, riktigt god apelsinmarmelad? Det här receptet är dessutom enkelt.
Nästa vecka bakar vi ett lika enkelt och gott bröd som i kombo med denna marmelad blir en smash-hit! Det du!

Apelsinmarmelad,Enkelt god apelsinmarmelad, På tallriken, foto Fredrik Rege
Till 4 medelstora burkar:
  • 1 kg Apelsiner 
  • 5 dl vatten 
  • 1 l socker 
  • 2 tsk citronsyra 

Gör så här:

  1. Lägg apelsinerna hela och oskalade i varmt vatten en stund och borsta/ tvätta noga för att slippa beskheten (som även ibland kan bero på apelsinerna). 
  2. Skär varje apelsin i 8-10 bitar, ta bort eventuella kärnor. 
  3. Fyll matberedaren till knappt hälften och kör med kniven tills det är finfördelat. 
  4. Lägg apelsinmassan i en kastrull och häll på vattnet. Koka på svag värme under lock i ca 15 minuter. 
  5. Rör om då och då. 
  6. Häll i sockret och rör om låt allt koka utan lock på svag värme i ca 45 minuter. Rör även här då och då. 
  7. Tillsätt citronsyran utrörd i lite vatten. 
  8. Häll upp marmeladen i noggrant rengjorda varma burkar, sätt på locket genast. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln