DET FANTASTISKA BRÖDET!
Så var det dags för lite brödbak igen. Den här gången blir det ciabatta-liknande bullar som i kombination med förra veckans apelsinmarmelad och en skiva ost blir makalöst gott. Passar naturligtvis även utmärkt som måltidsbröd gärna med lite god olivolja och en nypa flingsalt. Ett fantastiskt gott bröd helt enkelt!
Det här behöver du:
- 5 dl fingervarmt vatten
- 1 dl mjölk
- 25 g jäst (½ pkt)
- 2 tsk salt
- 1 msk honung
- 11 ½ dl vetemjöl (eller 1½ dl grahamsmjöl + 10 dl vetemjöl)
Gör så här:
- Mät upp fingevarmt vatten och mjölk. Det går bra att blanda vattnet och mjölken.
- Smula ner jästen i en bunke eller hushållsmaskin, tillsätt salt och honung.
- Häll över det fingervarma mjölkvattnet så jästen smälter och tillsätt sedan nästan allt mjöl.
- Arbeta snabbt ihop den lösa degen och låt jäsa i ca 1 – 1 ½ timma.
- Tippa efter jäsningen försiktigt ut degen på mjölat bakbord och strö lite mjöl över degen.
- Platta sedan ut hela degklumpen lite försiktigt med handen utan att trycka/ klämma för mycket. OBS: Knåda inte, Jäsbubblorna ska få vara kvar,
- Skär med degskrapan eller kniv 6- 7 cm smala remsor, dela sedan varje remsa i 2-3 delar på snedden. Det gör absolut ingenting om det inte blir samma form och fason på bullarna, tvärtom så är det kul om bullarna blir olika. Bara de har ungefär samma storlek.
- Flytta försiktigt över bitarna på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda bröden (ingen mer jäsning) direkt mitt i ugnen 240 – 250 grader ca 15-20 minuter.
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Rickard Hermansson » DRUMSTICKS MED ALABAMA WHITESAUCE: ”DRUMSTICKS MED ALABAMA WHITESAUCE De här låter ju riktigt goda. Vad kör du för k..”
-
Fredrik Rege » 12-SLAGET MED OST & CHAMPAGNE! SKÅL & GOTT NYTT ÅR!: ”Tack Fredrik! Ja, gör det, det är ett av våra favoritrecept. En magisk kombo, om..”
-
Fredrik » 12-SLAGET MED OST & CHAMPAGNE! SKÅL & GOTT NYTT ÅR!: ”Grymt insprirerande pågar! Havskräftan m anklever måste testas! Gott Slut på åre..”
-
Fredrik » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Så kul att du gillade räkcevichen, Ingela Ulla Stina. Följ oss gärna på Instagra..”
-
Ingela Ulla Stina Johansson » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Jättegott”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
fudge gädda gnocchi räkor, stekar mörk choklad sandefjordsås romsås pannbiff mumma matvete paj med spenat och västerbottensost mazarin ljuvliga smaker aubergine blommor i maten müsli koka hummer roscofflök kalvleveranglais på landet hummersoppa jätteräkor kycklingsallad citrus whiskey sour thai basil morotssoppa mingelrätt lingonparfait julsill matblogg ponzu butternutpumpa bearnaisesås getost körsbär lättbakat campari vårprimörer bröd recept kalix löjrom smoothie kesella kolakräm potatisstomp pizzadeg biskvi semlor granatäpple lakritscheesecake rödvinssås fikon rökt oxbringa gulaschsoppa karamelliserad lasagne huvudrätt mozzarella salsiccia gratäng granola gravad lax bläckfisk mangosallad sockerkaka tournedos gambas rödbetshummus chokladflarn saint agur indisk mat crème ninon svamprecept oliv- & basilikatapenade parfait picklad gurka flarn på tallriken persika pumpa entrecote lantbruk melon färskost på filmjölk ramslökspesto foccacia rödlök vegetarisk, gambero kola & knäck hjorthornssalt ceviche slottsstek apfelstrudel chorizo grillad makrill pepparrotssås gåsagille torskrätt rimmad oxbringa mazarinkaka jordärtskocka crème brûllée dekoration wok spanien prosecco gravlax kalvlever,anglais,kalv,kalvbräss rulltårta gubbröra paella hummus rabarberpaj grillad abborre i folie bresaola lingon daal jästpannkakor apelsinmarmelad oxkind vårkyckling varma hallon hallå! sashimi pumpasoppa vikingfågel vermouth ramslökssoppa långpannebröd gäddrecept torskrecept, fiskrecept, torskrygg, fest pannkakor pepparrot pilgrimsmusslor korv björnbär laxrätter majonnäs ansjovis nyårsmat abborre alla hjärtans dag reportage höstmat vegetarisk pasta välkomstdrink negroni fisksoppa våfflor kaka, äppeltarte romtopf ugnsbakade rotfrukter fläder pasta med räkor gös scampi parmesan ostar ramslöksrecept pizza hollandaisesås hälleflundra avocado karré kakor saft majs rödbetor chutney, kantarelltoast basilika gin grillat risotto cheesecake gåsamiddag nyårsdessert tagliatelle frukt & bär saffran munsbit torskrygg grön sparris gåsmeny sorbet midsommarmat picklat mango fisk&skaldjur tårta grytor äpplen hallonsylt ost och vin picklad sparris slow cooking kycklingrätt insjöfisk tårtor kantareller festrätt rabarber ramslöksolja pastarecept glaze drinktilltugg entrérätt julmat brynt smör sillrecept jordgubbar torsk skaldjur potatis sommardessert husmanskost asiatiskt bröd på grillen nybakat hallon glass moltas drinktips gröna & sköna tillbehör lax cocktails svamp pastarätt soppa drinkar sill baka kötträtt nyårsmeny fisk italienskt förrätt fisk & skaldjur dessert köttrecept fiskrecept efterrätt såsrecept vegetarisk grill oxkött bakning pasta bbq dryck choklad laxrecept soppor chokladdessert griskött drinkrecept vegetariskt glassdessert sylt sallad lakrits, ramslök kyckling primör bär doften av nybakat bröd nu är det jul igen starters tomater nötter brödbak festmåltid fläsk nötkött kalv blåbär kolasås apelsin sommarmat paj sommarmat, champagne karl johan svamp fond fågelrecept västerbottensost vit sparris chokladtårta spenat sockerlag nypotatis hummer äppeldessert nässlor lamm kallrökt lax inläggning fondspara frukost tartar äppelkaka bullar tomatsås rårörda lingon kullasparris 1-2-3-lag vegetarisk soppa citron potatisrätt blåmusslor äppelpaj sopprecept toscakaka medelhavet rom gräddsås semla hallonsås fiskgryta buljong marmelad whiskey ägg citrondessert hummerfond nässelsoppa julgodis lök maräng brunsås parmaskinka havskräftor ingefära apetizer japanskt pulled skaldjursfond matjesill indiskt oxfilé flädersaft rotfrukter torskrecept sjögräsnudlar långkok lammracks pressgurka pyttipanna smoothie med spenat mango och ingefära färskost mousse vitaminboost grillad entrecote ost, grillad flankstek rött vin sillinläggningar fiskfond ugnsrostade anklever pannacotta gremolata panko omelett fromage ost parmesanstänger recept potatismos citronmarinerad vinägrett hummer recept kalvbräss mexikanskt tomat- & jordgubbssallad melanzane björnbärsmarmelad egg toddy wokgrönsaker fiskpågrillen skaldjurssås råstekt potatis halloncurd couscous kladdkaka mozarella bouillabaisse billig mat gäddqueneller löjrom innanlår fruktsallad chokladmousse negroni sour brytbröd senapscreme lussekatter tortillas majonnäas päron salmalax matjessill 5-minuterssill oxfond burgare kokosmjölk brioche rabarberkräm fritterad fisk i folie ciabatta högrev cocoschutney mandelpotatis ugnstekt lax kalvlever löksoppa salsa ätliga blommor räkor kycklingwok dekorera med blommor köttbullar sojabönor juldryck nudlar makrill byxad brownie gås, grillade citroner saffransbullar apfelstrudelpaj godis hasselbackspotatis nygrillat enkelt recept queneller pocherat ägg vegetarisk pizza blomkål, heiße liebe pesto matbloggpriset flankstek skåne tapenade frukt portvinsmarinerad tomatsoppa kryddsmör picklad rödlök frittata grön ärtsoppa tartlett potatispuré vaniljsås morötter rödkål pepparrotssmör flädersorbet calemare gravlaxsås tomatsalsa tomatsallad vaktelägg sojasås struvor falukorv kräftsås honeysuckle tosca pavlova curry nektariner grillad gås bouillabaisse med havskräfta & aioli stekt strömming fastlagsbulle vit choklad