ISKALL RABARBERSOPPA MED VANILJGLASS, MYNTA & PISTASCHNÖTTER

Nu är äntligen sommaren här! Tillhör du skaran som inte vet vad du ska göra med alla rabarber som växer så det knakar i din trädgård? Här får du ett enkelt men fantastiskt gott tips. Gör en iskall rabarbersoppa med glass, mynta och pistagenötter. Receptet nedan är väl tilltaget men soppan håller sig länge i kylen och går även att frysa in.
Den här desserten blir en underbar avslutning på en härlig grillkväll!  //Per och Fredrik

Rabarbersoppa. Matbloggen På tallriken

12 personer:

  • 1,6 kg rabarber
  • 1 st vaniljstång
  • 1,1 liter socker
  • 1 l vatten


Till servering:

  • 1 l vaniljglass av god kvalitet
  • 1 näve mynta
  • 2 msk osaltade pistaschnötter

Gör så här:

  1. Skölj rabarberna och skär i mindre bitar. OBS: Skala inte , för då får du inte den fina rosa-röda färgen på soppan.
  2. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
  3. Lägg rabarber, vaniljfröna, vaniljstången, socker och vatten i en kastrull och koka upp.
  4. Låt småputtra i 15-20 minuter.
  5. Ställ av och låt dra i ytterligare 20 minuter-
  6. Sikta soppa genom sil och ställ i kylen eller i frysen.


Servering:

  1. Lägg en glasskula i mitten på en djup (gärna kyld) tallrik.
  2. Häll den iskalla soppan runt om glassen.
  3. Strö finhackade pistaschnötter över och dekorera med lite myntablad.
  4. Servera omedelbart och njut!
Etiketter: dessert glass rabarber

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln