VEGOBURGARE MED PANKOFRITTERAD HALLOUMI I RÖDBETSBRÖD
I dag bjuder vi på en grymt god vegetarisk burgare med pankofritterad halloumi. Serveras i ett härligt rödbetsbröd med allad dressing och picklad rödlök.
Just bröden hoppas vi att du bemödar dig att baka. Dels är bullarna supergoda i sig både till frukost eller eftermiddagsfikat och dels tycker vi att dem tillför det där lilla extra till den här rätten. Bröden kan du baka i förväg och frysa in tills det är dags.
Till våra burgare serverade vi dessutom frasiga pommes på sötpotatis som tillbehör. Väldigt goda till men inget måste.
Oj så gott! En perfekt sommarlunch helt enkelt!
Vegburgare 4 st
Rödbetsbröd 16 st (resterande bröd till frukost eller fikat)
- 50 g jäst
- 5dl ljummet vatten
- 0,5 dl olivolja
- 2 msk honung
- 1 tsk salt
- 2 kokta rödbetor
- 1 dl solrosfrön
- 6 dl rågsikt
- 5 dl vetemjöl
- flingsalt och ev svarta sesamfrön eller rostade rapsfrön som garnityr.
- 2 Halloumiostar
- 2 ägg
- 2 dl pankoströbröd
- 2 dl vetemjöl
- Rapsolja att steka/ frittera i
- 2 dl crème fraiche
- 2 tsk dijonsenap
- 1 msk majonnäs
- 1 näve hackad persilja
- några droppar citronsaft
- salt & peppar
- Picklad rödlök (Klicka här för recept)
- 1 påse mixad sallad
- 4 sötpotatisar
- 3 msk rapsolja
- flingsalt
Gör så här:
Rödbetsbröden/ burgarbröden:
- Lös upp jästen i det ljumna vattnet (37°C).
- Mixa rödbetorna till en pure tillsammans med oljan och ev. lite vatten.
- Blanda rödbetspurén i degspadet och tillsätt därefter samtliga ingredienser. Arbeta i maskin ca 10-15 min. Degen ska vara ganska lös.
- Låt jäsa i ca 45 minuter under bakduk.
- Dela degen i 16 delar och platta ut till runda kakor och lägg på plåt - låt jäsa i 15 -20 minuter.
- Tryck små gropar med fingrarna och ringla över lite olivolja. Strö lite flingsalt över och om du vill svarta sesamfrön eller rostade rapsfrön.
- Grädda i 210°C i ca 15 minuter.
- Skär halloumin i 0,5-1cm tjocka skivor.
- Doppa dom först i vetemjölet, sedan i det uppvispade ägget och till sist i rikligt med panko.
- Stek i rikligt med rapsolja (de ska ju nästan fritteras) på medelvärme tills de fått fin färg och blivit knapriga. Du kan naturligtvis använda riktig fritös eller fritösgryta om du har. Använd då olja som tål hög värme (180°C).
- Hacka persiljan.
- Rör ihop crème fraich, senap och majonnäs. tillsätt persiljan och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Ugnsbakade pommes på sötpotatis:
- Sätt ugnen på 225°C.
- Skala och skär potatisen i stavar.
- Fördela i ugnsform och ringla över olja samt strö över ett par nypor flingsalt.
- Baka i 25-30 minuter.
Kommentera gärna:
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Rickard Hermansson » DRUMSTICKS MED ALABAMA WHITESAUCE: ”DRUMSTICKS MED ALABAMA WHITESAUCE De här låter ju riktigt goda. Vad kör du för k..”
-
Fredrik Rege » 12-SLAGET MED OST & CHAMPAGNE! SKÅL & GOTT NYTT ÅR!: ”Tack Fredrik! Ja, gör det, det är ett av våra favoritrecept. En magisk kombo, om..”
-
Fredrik » 12-SLAGET MED OST & CHAMPAGNE! SKÅL & GOTT NYTT ÅR!: ”Grymt insprirerande pågar! Havskräftan m anklever måste testas! Gott Slut på åre..”
-
Fredrik » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Så kul att du gillade räkcevichen, Ingela Ulla Stina. Följ oss gärna på Instagra..”
-
Ingela Ulla Stina Johansson » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Jättegott”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
stekt strömming bouillabaisse med havskräfta & aioli grillad gås vit choklad fastlagsbulle romsås pannbiff mörk choklad sandefjordsås mazarin honeysuckle kräftsås falukorv tomatsalsa struvor sojasås vaktelägg tomatsallad på landet hummersoppa roscofflök kalvleveranglais potatispuré jätteräkor kycklingsallad frittata picklad rödlök tartlett grön ärtsoppa frukt tapenade lingonparfait julsill matblogg ponzu matbloggpriset skåne flankstek bröd recept kalix löjrom campari vårprimörer hasselbackspotatis pocherat ägg queneller enkelt recept nygrillat godis apfelstrudelpaj saffransbullar grillade citroner makrill nudlar rödvinssås fikon rökt salsiccia karamelliserad lasagne huvudrätt mozzarella salsa gratäng sockerkaka tournedos löksoppa kalvlever ugnstekt lax fisk i folie fritterad gambas rödbetshummus svamprecept oliv- & basilikatapenade indisk mat crème ninon persika pumpa entrecote oxfond 5-minuterssill matjessill salmalax senapscreme brytbröd lantbruk fruktsallad innanlår löjrom negroni sour chokladmousse ceviche slottsstek gäddqueneller billig mat halloncurd råstekt potatis mozarella kladdkaka couscous rimmad oxbringa mazarinkaka torskrätt mexikanskt jordärtskocka crème brûllée dekoration prosecco spanien rulltårta gubbröra vinägrett citronmarinerad grillad abborre i folie bresaola recept parmesanstänger ost ugnsrostade gremolata pannacotta anklever ost, grillad entrecote fiskfond sillinläggningar rött vin grillad flankstek färskost vikingfågel vermouth ramslökssoppa pressgurka gäddrecept pannkakor långkok sjögräsnudlar pilgrimsmusslor torskrecept laxrätter oxfilé majonnäs indiskt matjesill alla hjärtans dag apetizer reportage vegetarisk pasta havskräftor välkomstdrink brunsås parmaskinka kaka, lök hummerfond romtopf fläder citrondessert ägg whiskey marmelad ostar pizza hallonsås semla hälleflundra avocado toscakaka äppelpaj kakor saft blåmusslor potatisrätt kantarelltoast basilika rårörda lingon tomatsås kullasparris cheesecake gåsamiddag nyårsdessert tagliatelle frukost saffran inläggning torskrygg grön sparris nässlor sorbet midsommarmat picklat mango fisk&skaldjur grytor vit sparris västerbottensost hallonsylt fond picklad sparris slow cooking kycklingrätt insjöfisk apelsin kantareller festrätt rabarber ramslöksolja festmåltid glaze drinktilltugg entrérätt julmat brynt smör sillrecept jordgubbar torsk skaldjur potatis ramslök husmanskost asiatiskt bröd på grillen nybakat hallon glass moltas drinktips gröna & sköna tillbehör lax choklad svamp pastarätt soppa drinkar sill baka kötträtt nyårsmeny fisk italienskt förrätt fisk & skaldjur dessert köttrecept fiskrecept efterrätt såsrecept vegetarisk grill oxkött bakning pasta bbq dryck cocktails laxrecept soppor chokladdessert griskött drinkrecept vegetariskt glassdessert sylt sallad lakrits, sommardessert kyckling primör bär doften av nybakat bröd nu är det jul igen starters tomater nötter brödbak pastarecept fläsk nötkött kalv blåbär kolasås tårtor sommarmat paj sommarmat, champagne ost och vin karl johan svamp fågelrecept äpplen tårta chokladtårta spenat sockerlag nypotatis hummer äppeldessert gåsmeny lamm kallrökt lax munsbit fondspara frukt & bär tartar äppelkaka bullar grillat gin risotto 1-2-3-lag vegetarisk soppa citron rödbetor chutney, sopprecept majs medelhavet karré rom hollandaisesås gräddsås ramslöksrecept fiskgryta buljong scampi parmesan pasta med räkor gös nässelsoppa julgodis ugnsbakade rotfrukter äppeltarte maräng våfflor fisksoppa negroni ingefära japanskt pulled höstmat skaldjursfond nyårsmat abborre ansjovis flädersaft björnbär rotfrukter korv lammracks pepparrot pyttipanna smoothie med spenat mango och ingefära torskrecept, fiskrecept, torskrygg, fest mousse vitaminboost långpannebröd sashimi hallå! varma hallon vårkyckling oxkind pumpasoppa apelsinmarmelad jästpannkakor daal lingon rabarberpaj hummus paella panko omelett fromage kalvlever,anglais,kalv,kalvbräss gravlax potatismos kalvbräss hummer recept tomat- & jordgubbssallad melanzane björnbärsmarmelad egg toddy wok skaldjurssås wokgrönsaker fiskpågrillen chorizo apfelstrudel gåsagille pepparrotssås grillad makrill hjorthornssalt kola & knäck bouillabaisse rödlök foccacia ramslökspesto gambero vegetarisk, lussekatter tortillas färskost på filmjölk melon på tallriken flarn picklad gurka parfait majonnäas päron brioche rabarberkräm burgare kokosmjölk ciabatta högrev cocoschutney saint agur chokladflarn mangosallad bläckfisk gravad lax mandelpotatis ätliga blommor räkor granola dekorera med blommor köttbullar sojabönor juldryck kycklingwok byxad brownie gulaschsoppa oxbringa lakritscheesecake granatäpple semlor biskvi gås, kolakräm kesella smoothie pizzadeg potatisstomp heiße liebe pesto vegetarisk pizza blomkål, getost lättbakat körsbär portvinsmarinerad tomatsoppa kryddsmör bearnaisesås butternutpumpa morotssoppa thai basil whiskey sour mingelrätt vaniljsås morötter rödkål citrus calemare gravlaxsås pepparrotssmör flädersorbet blommor i maten aubergine ljuvliga smaker koka hummer müsli paj med spenat och västerbottensost matvete mumma curry nektariner tosca pavlova gnocchi gädda fudge stekar räkor,