PÅ TALLRIKENS RÅBIFF MED KRISP & HETTA
Råbiff är något som vi håller kärt och det finns ungefär lika många varianter som det finns matlagare. Vi tycker det är viktigt att du hittar både sälta, sötma, texturer, syra och lite sting. Testa vår variant med honungsugnbakade coctailtomater, stekta brödkrutonger, karamelliserad syltlök, friterad kapris, tryffelmajo och riven parmesanost. Här får du också bekanta dig med vår nya favorit: Skånsk Habanero Chili sauce från Skånsk Chili AB i Landskrona. Var har den varit hela vårt liv?
Låt er väl smaka!
4 personer:
- 600 g nymalen högrevsfärs
- 1 kruka kruspersilja, finhackad
- 2 msk dijonsenap
- 4 msk tryffelmajonnäs
- 4 msk friterade småkapris
- 5 msk rapsolja
- 25-30 syltlökar
- 1 msk råsocker
- 1 lök, Roskoff eller röd lök, finhackad
- Smörstekta brödkrutonger, i tärningar eller smulade
- Ett par stänk av (eller valfri mängd, OBS ganska het!!) Skånsk habanero chili sauce från Skånsk Chili AB
- 12-15 coctailtomater
- 1 msk akciahonung
- 1 dl finriven parmesanost
- Salt
- Svartpeppar
- 4 äggulor
- 2 äggulor
- 1 tsk dijonsenap
- 1 msk vitvinsvinäger
- 2,5 dl matolja
- Salt
- Vitpeppar
- Några droppar tryffelolja (smaka av) och/ eller riven färsk tryffel om du nu råkar ha det till hands.
Gör så här:
Börja med de ugnsstekta tomaterna:
- Sätt ugnen på 80°
- Halvera tomaterna, lägg dem med den skurna sidan upp i en form. Salta, peppra och ringla över lite akciahonung och rapsolja. Sätt in i ugnen och låt gå i ca 2 tim.
Du slår enkelt din egen majonnäs med ägg och olja. Gitter du inte detta utan väljer färdig majonnäs så är det Hellmanns som gäller, tycker vi.
- Blanda äggulor, senap och vinäger.
- Tillsätt olja droppvis under konstant vispning. Smaka av med salt och peppar.
- Smaksätt med tryffelolja (och lite riven färsk tryffel om du råkar ha sådan i gömmorna.) Ställ i kyl.
- Bryn syltlöken på medelvärme i smör och rörsocker tills de får fin färg.
- Stek brödkrutongerna vackert gyllenbruna i smör.
- Fritera kaprisen i rapsolja.
- Finriv parmesanost och finhacka lök och persilja.
- Blanda färsen med 1 msk dijonsenap, lite salt, och ett par stänk chili sauce.
- Fördela råbiffar och övriga ingredienser vackert på tallrikar.
En god öl passar alltid bra till och kanske även en hutt väl kyld vodka av valfri sort.
Smaklig spis!
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Rickard Hermansson » DRUMSTICKS MED ALABAMA WHITESAUCE: ”DRUMSTICKS MED ALABAMA WHITESAUCE De här låter ju riktigt goda. Vad kör du för k..”
-
Fredrik Rege » 12-SLAGET MED OST & CHAMPAGNE! SKÅL & GOTT NYTT ÅR!: ”Tack Fredrik! Ja, gör det, det är ett av våra favoritrecept. En magisk kombo, om..”
-
Fredrik » 12-SLAGET MED OST & CHAMPAGNE! SKÅL & GOTT NYTT ÅR!: ”Grymt insprirerande pågar! Havskräftan m anklever måste testas! Gott Slut på åre..”
-
Fredrik » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Så kul att du gillade räkcevichen, Ingela Ulla Stina. Följ oss gärna på Instagra..”
-
Ingela Ulla Stina Johansson » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Jättegott”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
getost körsbär lättbakat campari vårprimörer bröd recept kalix löjrom queneller enkelt recept nygrillat hasselbackspotatis pocherat ägg apfelstrudelpaj saffransbullar grillade citroner gås, biskvi rökt oxbringa gulaschsoppa brownie lasagne huvudrätt mozzarella salsiccia karamelliserad räkor ätliga blommor salsa kalvlever ugnstekt lax mandelpotatis gravad lax gambas rödbetshummus chokladflarn saint agur cocoschutney crème ninon svamprecept oliv- & basilikatapenade indisk mat flarn på tallriken persika pumpa entrecote oxfond lussekatter senapscreme brytbröd lantbruk foccacia rödlök vegetarisk, gambero ramslökspesto hjorthornssalt ceviche slottsstek apfelstrudel chorizo grillad makrill pepparrotssås gåsagille skaldjurssås fiskpågrillen wokgrönsaker björnbärsmarmelad melanzane tomat- & jordgubbssallad mexikanskt jordärtskocka kalvbräss hummer recept citronmarinerad potatismos gravlax paella hummus rabarberpaj grillad abborre i folie bresaola recept anklever ugnsrostade gremolata pannacotta varma hallon hallå! sashimi pumpasoppa oxkind vårkyckling mousse färskost vikingfågel gäddrecept torskrecept, fiskrecept, torskrygg, fest smoothie med spenat mango och ingefära fastlagsbulle stekt strömming bouillabaisse med havskräfta & aioli grillad gås vit choklad curry pavlova tosca nektariner paj med spenat och västerbottensost mazarin honeysuckle sojasås vaktelägg tomatsallad tomatsalsa struvor calemare flädersorbet pepparrotssmör gravlaxsås jätteräkor kycklingsallad citrus rödkål grön ärtsoppa frittata picklad rödlök tartlett tomatsoppa portvinsmarinerad frukt tapenade lingonparfait reportage höstmat pulled ingefära negroni fisksoppa våfflor maräng lök romtopf ugnsbakade rotfrukter julgodis pasta med räkor gös marmelad whiskey ostar fiskgryta pizza semla gräddsås rom karré medelhavet äppelpaj kakor blåmusslor potatisrätt citron vegetarisk soppa 1-2-3-lag rårörda lingon tomatsås kullasparris lammracks långkok sjögräsnudlar björnbär torskrecept flädersaft oxfilé nyårsmat abborre alla hjärtans dag saffran inläggning kallrökt lax lamm nässlor äppeldessert hummer nypotatis sockerlag spenat chokladtårta vit sparris västerbottensost fågelrecept ost och vin fond cheesecake gåsamiddag nyårsdessert tartar frukt & bär kantareller kalv rabarber ramslöksolja pastarecept glaze drinktilltugg entrérätt champagne slow cooking sommarmat insjöfisk tårtor julmat brynt smör nu är det jul igen jordgubbar ramslök lakrits, sallad sylt glassdessert primör potatis drinkrecept griskött chokladdessert på grillen nybakat gröna & sköna tillbehör lax cocktails svamp pasta soppa drinkar sill baka kötträtt efterrätt nyårsmeny italienskt förrätt fisk & skaldjur dessert köttrecept fiskrecept fisk såsrecept vegetarisk grill oxkött bakning bbq pastarätt dryck choklad laxrecept soppor vegetariskt moltas drinktips glass hallon kyckling skaldjur torsk bröd asiatiskt husmanskost sommardessert bär doften av nybakat bröd sillrecept starters tomater apelsin kycklingrätt paj sommarmat, sparris nötter brödbak festmåltid fläsk nötkött festrätt blåbär kolasås frukost tagliatelle äppelkaka bullar picklad karl johan svamp hallonsylt äpplen grytor tårta fisk&skaldjur mango picklat midsommarmat sorbet gåsmeny grön sparris torskrygg munsbit fondspara skaldjursfond indiskt matjesill ansjovis majonnäs laxrätter rotfrukter korv pilgrimsmusslor pepparrot pannkakor gin risotto grillat basilika kantarelltoast chutney, rödbetor sopprecept majs saft toscakaka avocado hälleflundra hollandaisesås ramslöksrecept hallonsås buljong scampi parmesan citrondessert ägg fläder hummerfond nässelsoppa äppeltarte kaka, parmaskinka brunsås välkomstdrink havskräftor vegetarisk pasta apetizer japanskt kryddsmör bearnaisesås butternutpumpa ponzu matblogg julsill whiskey sour mingelrätt morotssoppa thai basil potatispuré vaniljsås morötter roscofflök hummersoppa på landet kalvleveranglais ljuvliga smaker koka hummer müsli blommor i maten aubergine matvete mumma falukorv kräftsås mörk choklad pannbiff romsås sandefjordsås fudge stekar räkor, gnocchi gädda pressgurka pyttipanna vitaminboost långpannebröd ramslökssoppa vermouth fiskfond grillad entrecote ost, grillad flankstek rött vin sillinläggningar daal lingon apelsinmarmelad jästpannkakor panko omelett fromage ost parmesanstänger vinägrett gubbröra rulltårta kalvlever,anglais,kalv,kalvbräss prosecco spanien egg toddy wok dekoration crème brûllée mazarinkaka rimmad oxbringa torskrätt mozarella råstekt potatis halloncurd couscous kladdkaka kola & knäck bouillabaisse billig mat gäddqueneller löjrom innanlår fruktsallad chokladmousse negroni sour tortillas färskost på filmjölk melon picklad gurka parfait majonnäas päron salmalax matjessill 5-minuterssill burgare kokosmjölk brioche rabarberkräm fritterad fisk i folie ciabatta högrev löksoppa tournedos sockerkaka mangosallad bläckfisk granola gratäng sojabönor juldryck kycklingwok dekorera med blommor köttbullar fikon rödvinssås nudlar makrill byxad godis lakritscheesecake granatäpple semlor smoothie pizzadeg potatisstomp kolakräm kesella pesto vegetarisk pizza blomkål, heiße liebe skåne matbloggpriset flankstek