MOULES FRITES PÅ CAMPINGKÖK? JO MEN VISST!
Härom veckan när vi fortfarande kunde njuta av härlig sensommarvärme packade vi det lilla campingköket bestående av en gasolplatta samt den lilla portabla gasolgrillen och begav oss ner till hamnen i Viken. Här lagade vi till Moules frites. Enkelt och ljuvligt gott! Tillagningen av musslorna på gasolplattan är inga problem, Det enda att tänka på är att ha en tillräcklig rymlig kastrull så musslorna och allt annat ryms och att du kan röra om ordentligt utan att hälften skvätter utanför. Lite knepigare var det att få till pommes på grillen men efter lite trixande och med hjälp av folie blev resultatet fullt godkänt. Jo, du kan skippa pommes.
I vårt Moule-recept knaperstekte vi tärnad bacon och blandade ner i grytan. Något som du ofta får i Frankrike och som ger en liten extra krydda. Kan naturligtvis också uteslutas men då behöver du nog addera lite mer salt.
Smaklig spis önskar vi!
- 2 st nät blåmusslor (2 kg)
- 1 pkt tärnad bacon
- 3 schalottenlökar
- 2 vitlöksklyftor
- 2 dl vitt torrt vin
- 3 dl crème fraiche
- 1 tsk salt
- 1 tsk cayennepeppar
- 1 knippe persilja
- 1 påse pommes frites
- 2 msk olja
- Ett par nypor flingsalt
- Baguette att servera till
Gör så här:
- Skölj och rensa musslorna. De som inte sluter sig när du knackar på skalet eller de som är trasiga slänger du.
- Kör full värme på gasolplattan. Stek bacon knaprigt i den heta kastrullen tillsammans med ett par krosade vitlöksklyftor. En skvätt olja kan behövas. Finhacka schalottenlöken och låt fräsa med någon minut utan att få färg. Ta bort och släng vitlöksklyftorna.
- Tillsätt musslorna som får fräsa med en liten stund. Krydda med cayennepeppar och lite salt. Häll på vinet i ett par omgångar. Rör om. Tillsätt sedan crème fraichen, veva runt i kastrullen. Smaka av och tillsätt eventuellt lite mer kryddor. Tillagningstid för musslorna; ca 5 minuter. Grovhacka persilja och strö över hela härligheten.
Pommes frites på grill.
- Vänd pommes friten i lite olja och placera sedan på ett folieark. Lägg på grillen (het) och på med locket. Rör om med jämna mellanrum så stekytan blir jämn. Stektid ca 15 minuter. Strö flingsalt över.
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Rickard Hermansson » DRUMSTICKS MED ALABAMA WHITESAUCE: ”DRUMSTICKS MED ALABAMA WHITESAUCE De här låter ju riktigt goda. Vad kör du för k..”
-
Fredrik Rege » 12-SLAGET MED OST & CHAMPAGNE! SKÅL & GOTT NYTT ÅR!: ”Tack Fredrik! Ja, gör det, det är ett av våra favoritrecept. En magisk kombo, om..”
-
Fredrik » 12-SLAGET MED OST & CHAMPAGNE! SKÅL & GOTT NYTT ÅR!: ”Grymt insprirerande pågar! Havskräftan m anklever måste testas! Gott Slut på åre..”
-
Fredrik » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Så kul att du gillade räkcevichen, Ingela Ulla Stina. Följ oss gärna på Instagra..”
-
Ingela Ulla Stina Johansson » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Jättegott”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
bouillabaisse med havskräfta & aioli grillad gås vit choklad fastlagsbulle stekt strömming pannbiff mörk choklad sandefjordsås romsås mazarin honeysuckle kräftsås falukorv tomatsalsa struvor sojasås vaktelägg tomatsallad hummersoppa roscofflök kalvleveranglais på landet rödkål morötter vaniljsås frittata picklad rödlök tartlett grön ärtsoppa butternutpumpa bearnaisesås kryddsmör tomatsoppa portvinsmarinerad frukt lättbakat getost körsbär vegetarisk pizza pesto heiße liebe blomkål, pizzadeg smoothie kesella kolakräm potatisstomp godis apfelstrudelpaj saffransbullar grillade citroner nudlar rödvinssås fikon rökt oxbringa salsiccia karamelliserad lasagne huvudrätt mozzarella salsa gratäng mandelpotatis gravad lax bläckfisk mangosallad sockerkaka fritterad gambas rödbetshummus chokladflarn kokosmjölk burgare rabarberkräm brioche pumpa entrecote oxfond 5-minuterssill matjessill salmalax päron brytbröd lantbruk melon innanlår löjrom negroni sour chokladmousse fruktsallad bouillabaisse kola & knäck hjorthornssalt ceviche gåsagille apfelstrudel chorizo grillad makrill pepparrotssås mazarinkaka torskrätt rimmad oxbringa mexikanskt jordärtskocka crème brûllée dekoration hummer recept kalvbräss potatismos gravlax kalvlever,anglais,kalv,kalvbräss rulltårta bresaola recept parmesanstänger ost fromage ugnsrostade gremolata pannacotta anklever pumpasoppa oxkind vårkyckling varma hallon hallå! sashimi färskost vikingfågel vermouth ramslökssoppa pressgurka gäddrecept pannkakor lammracks sjögräsnudlar pilgrimsmusslor björnbär laxrätter oxfilé majonnäs nyårsmat abborre alla hjärtans dag pulled japanskt vegetarisk pasta havskräftor välkomstdrink brunsås parmaskinka maräng lök julgodis nässelsoppa fläder citrondessert ägg scampi parmesan ostar pizza hallonsås semla hälleflundra avocado medelhavet majs sopprecept äppelpaj blåmusslor potatisrätt vegetarisk soppa kantarelltoast tomatsås kullasparris rårörda lingon cheesecake gåsamiddag nyårsdessert tagliatelle frukt & bär saffran inläggning torskrygg grön sparris gåsmeny hummer midsommarmat picklat mango fisk&skaldjur grytor vit sparris äpplen hallonsylt fond picklad sparris slow cooking kycklingrätt insjöfisk tårtor kantareller festrätt rabarber ramslöksolja festmåltid glaze drinktilltugg nötter julmat brynt smör sillrecept jordgubbar torsk skaldjur potatis sommardessert husmanskost asiatiskt bröd på grillen nybakat hallon glass moltas drinktips gröna & sköna tillbehör lax choklad svamp pastarätt soppa drinkar sill baka kötträtt nyårsmeny fisk italienskt förrätt fisk & skaldjur dessert köttrecept fiskrecept efterrätt såsrecept vegetarisk grill oxkött bakning pasta bbq dryck cocktails laxrecept soppor chokladdessert griskött drinkrecept vegetariskt glassdessert sylt sallad lakrits, ramslök kyckling primör bär doften av nybakat bröd nu är det jul igen starters tomater entrérätt brödbak pastarecept fläsk nötkött kalv blåbär kolasås apelsin sommarmat paj sommarmat, champagne ost och vin karl johan svamp fågelrecept västerbottensost tårta chokladtårta spenat sockerlag nypotatis sorbet äppeldessert nässlor lamm kallrökt lax munsbit fondspara frukost tartar äppelkaka bullar risotto grillat gin 1-2-3-lag basilika citron rödbetor chutney, saft kakor karré toscakaka rom hollandaisesås gräddsås ramslöksrecept fiskgryta buljong marmelad whiskey pasta med räkor gös ugnsbakade rotfrukter romtopf hummerfond äppeltarte kaka, våfflor fisksoppa negroni ingefära höstmat reportage apetizer skaldjursfond matjesill indiskt ansjovis flädersaft rotfrukter torskrecept korv pepparrot långkok pyttipanna smoothie med spenat mango och ingefära torskrecept, fiskrecept, torskrygg, fest mousse vitaminboost långpannebröd ost, grillad flankstek rött vin sillinläggningar fiskfond grillad entrecote apelsinmarmelad jästpannkakor daal lingon grillad abborre i folie rabarberpaj hummus paella panko omelett citronmarinerad vinägrett gubbröra prosecco spanien tomat- & jordgubbssallad melanzane björnbärsmarmelad egg toddy wok fiskpågrillen skaldjurssås wokgrönsaker halloncurd couscous kladdkaka mozarella råstekt potatis billig mat gäddqueneller slottsstek vegetarisk, rödlök foccacia ramslökspesto gambero senapscreme lussekatter tortillas färskost på filmjölk persika på tallriken flarn picklad gurka parfait majonnäas svamprecept crème ninon indisk mat oliv- & basilikatapenade fisk i folie ciabatta högrev cocoschutney saint agur ugnstekt lax kalvlever löksoppa tournedos ätliga blommor räkor granola dekorera med blommor köttbullar sojabönor juldryck kycklingwok makrill byxad brownie gulaschsoppa lakritscheesecake granatäpple semlor biskvi gås, nygrillat enkelt recept queneller pocherat ägg hasselbackspotatis vårprimörer campari kalix löjrom bröd recept flankstek skåne matbloggpriset ponzu matblogg julsill lingonparfait tapenade morotssoppa thai basil whiskey sour mingelrätt citrus kycklingsallad jätteräkor potatispuré flädersorbet calemare gravlaxsås pepparrotssmör blommor i maten aubergine ljuvliga smaker koka hummer müsli paj med spenat och västerbottensost matvete mumma pavlova curry nektariner tosca räkor, gnocchi gädda fudge stekar