RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO

Ceviche har sitt ursprung från Peru där rätten består av rå färsk fisk som marineras i en syrlig lag. Här är en försvenskad version där fisken ersatts med räkor som vi marinerar i lime- och citronsaft, chili, ingefära, vitlök och koriander. Vi serverar räkcevichen i glas med kuber av mango och avocdo samt romansallad och rostat bröd. En synnerligen fräsch och frisk förrätt med lite hetta som du bara måste prova.

4 personer:

  • 500 g räkor med skal ( ca 200 g skalade)
  • 2 avocado
  • 2 mango (elller ca 200 g fryst)
  • 1 röd chili
  • 1 bit ingefära (2-3 cm)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 pressade lime + rivet skal från 1 lime
  • 1 pressad citron
  • 3 msk olivolja
  • 1/2 kruka koriander (eller motsvarande ca 1/2 dl hackad)
  • 2 krm salt
  • ca 1 krm svartpeppar från kvarn

Till servering/ dekoration:

  • 2 skivor rostade formfranska
  • 4 romansalladsblad
  • Limeskivor
     

Gör så här:

  1. Tina (om frysta) och skala räkorna och lägg i en bunke.
  2. Tillsätt finhackad chili, vitlök och grovhackad koriander.
  3. Tillsätt finriven ingefära, rivet skal från 1 lime samt olivolja.
  4. Pressa över saften från lime, citron och blanda. Smaka av med salt och peppar och låt sedan marinera i kyl i minst 30 minuter.
  5. Dela och gröp ur avocadon med sked. Dela i kuber. Skala mangon om du använder färsk och skär i kuber. Vänd försiktigt ner i räkmarinaden. Det får inte bli mosigt.
  6. Rosta brödskivorna. Skär bort kanterna och dela diagonalt till trianglar.
  7. Fördela i portionsglas som du dekorerar med blad av romansallad, rostade brödtrianglar och limeskivor.
     

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln