CHEDDARFYLLD OCH PANKOPANERAD FALUKORV MED POTATISSTOMP
Idag serverar vi ett recept på falukorv som garanterad går hem bland både barn och vuxna. Falukorven fylls med en härligt smakrik ost och paneras sedan i panko-ströbröd.
Välj din favoritost. Till våra falukorvspuckar serverar vi potatisstomp, rårörda lingon och en enkel fräsch sallad. Smaklig spis!

4 personer:
- Falukorv ca 500 g
- Ca 100 g lagrad cheddar
- 1 dl vetemjöl
- 1 dl panko-ströbröd
- 1 ägg
- Smör och olja att steka i (ganska rikligt)
Potatisstomp:
- 800 g potatis, gärna av mjölig sort
- Ca 1 dl mjölk
- 1 dl crème fraiche
- 2 msk smör
- 2 tsk salt
- 1 tsk vitpeppar
- 1 krm finriven muskotnöt
Rårörda lingon:
- 1 pkt djupfrysta lingon
- 1 dl socker
- Skiva falukorven. Skär inte helt igenom på vartannat snitt. Ca 3 centimeters tjocklek på ”puckarna” är lagom.
- Skär osten i fyrkanter ca 3 x 3 cm och med en tjocklek på 3–4 mm. Lägg en ostbit i snittet på falukorvspuckarna.
- Vänd puckarna i mjöl, uppvispat ägg och till sist i ströbrödet. Var noga med att de blir ordentligt täckta i alla 3 momenten.
- Stek sedan i rikligt med smör och olja på medelvärme. Ca 3 minuter på varje sida eller tills de får en fin gyllenbrun färg. Ös gärna puckarna då och då så de får en jämn stekyta. Lägg puckarna på hushållspapper som får suga upp det mesta av stekoljan.
- Skala och koka potatis mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och tillsätt smör. Mosa potatisen med en stomp och tillsätt crème fraiche och lite mjölk i taget till önskad konsistens. Tillsätt ett uns finriven muskotnöt och smaka av med salt och vitpeppar.
- Halvtina lingonen och rör försiktigt ner sockret. Rör tills sockret lösts upp. Ställ gärna att dra i kylen en stund innan servering.
Kommentera gärna:
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Fredrik/ På tallriken » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, spontant så låter det som du behöver addera lite mjöl i degen. Det är även ..”
-
Mikael » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, gjorde pasta igår på ett recept med enbart durumvetemjöl, ägg och lite oliv..”
-
Fredrik/ På tallriken » LÖKSOPPA MED LAKRITS OCH ROSTADE MANDLAR: ”Hej, receptet på löksoppan ska vara till 8 pers om den ska vara som förrätt. Det..”
-
orolig person » LÖKSOPPA MED LAKRITS OCH ROSTADE MANDLAR: ”Är receptet för 8 eller för 4 personer ? på ingredienserna står det 8 sen när ma..”
-
Fredrik » MOLTAS NYÅRSTIPS- FRENCH ´75: ”Låter fantastiskt gott Mårten. Gott nytt! //Per o Fredrik”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
skåne hjorthornssalt blomkål, majonnäas pulled nektariner semla brynt smör långpannebröd pocherat ägg gäddqueneller grillad makrill tomatsås biskvi apfelstrudel pepparrotssås våfflor brownie melanzane tomat- & jordgubbssallad rimmad oxbringa kaka, mangosallad wok juldryck indiskt morötter vaniljsås salsa bläckfisk morotssoppa fromage potatismos gravad lax parmesanstänger matblogg grillad abborre i folie saint agur rabarberkräm jästpannkakor kantarelltoast oliv- & basilikatapenade oxfond smoothie med spenat mango och ingefära senapscreme bearnaisesås fiskfond vermouth kolakräm vegetarisk, lättbakat ramslökspesto gäddrecept couscous stekt strömming torskrecept, fiskrecept, torskrygg, fest löjrom sojabönor paj med spenat och västerbottensost halloncurd pizzadeg sandefjordsås dekorera med blommor stekar gåsagille aubergine tomatsallad mazarinkaka karamelliserad björnbärsmarmelad citronmarinerad flädersorbet mexikanskt indisk mat kalvlever citrus pepparrotssmör hummer recept blåmusslor rulltårta chutney, gravlax grön ärtsoppa grillad flankstek frittata panko pannacotta heiße liebe körsbär butternutpumpa vårkyckling saffran chokladmousse matbloggpriset oxkind mozarella semlor bröd recept queneller lammracks havskräftor gambero vit choklad torskrätt pavlova hasselbackspotatis mörk choklad räkor vaktelägg mozzarella oxbringa pannbiff honeysuckle lasagne gratäng kycklingwok mazarin jordärtskocka kalvbräss granola koka hummer roscofflök calemare hummus chokladflarn mandelpotatis hummersoppa jätteräkor flarn portvinsmarinerad oxfilé rödkål thai basil hallå! sashimi svamprecept mingelrätt whiskey sour kryddsmör mousse pumpa ugnsrostade nygrillat cheesecake välkomstdrink brunsås västerbottensost pilgrimsmusslor nässelsoppa festrätt saft romtopf festmåltid julgodis citrondessert scampi whiskey parmaskinka långkok torskrygg fisk&skaldjur rom sjögräsnudlar toscakaka kakor marmelad abborre basilika buljong på grillen kantareller karl johan svamp kullasparris hollandaisesås lök pizza björnbär rödbetor sorbet tartar gös höstmat spenat insjöfisk apelsin bär munsbit grön sparris gåsamiddag äppelkaka frukost frukt & bär picklat fond fågelrecept gåsmeny sillrecept starters torsk nötkött jordgubbar brödbak tårtor nötter sommarmat glass kyckling nu är det jul igen lakrits, drinkrecept bröd kötträtt sallad nybakat primör vegetariskt cocktails dryck grill pastarätt köttrecept bakning nyårsmeny fisk & skaldjur såsrecept efterrätt dessert fiskrecept fisk vegetarisk baka förrätt soppa pasta oxkött drinkar laxrecept soppor lax sommardessert asiatiskt moltas drinktips ramslök julmat skaldjur glassdessert doften av nybakat bröd choklad sill husmanskost hallon potatis sommarmat, ramslöksolja kycklingrätt sparris mango äppeldessert champagne kallrökt lax drinktilltugg chokladdessert nypotatis rabarber tagliatelle paj sockerlag entrérätt kolasås äpplen picklad fondspara 1-2-3-lag svamp sylt fläder pasta med räkor ugnsbakade rotfrukter vit sparris medelhavet avocado gin apetizer hallonsås grillat midsommarmat ingefära citron alla hjärtans dag sopprecept flädersaft rotfrukter pepparrot gräddsås ramslöksrecept bullar inläggning reportage parmesan hummer hummerfond äppelpaj äppeltarte laxrätter grytor maräng nässlor negroni blåbär fiskgryta vegetarisk pasta lingonparfait tapenade melon 5-minuterssill skaldjursfond picklad rödlök kokosmjölk persika flankstek crème ninon tartlett ansjovis fisk i folie apelsinmarmelad högrev gravlaxsås nyårsdessert hallonsylt rabarberpaj kalvlever,anglais,kalv,kalvbräss daal struvor tomatsalsa kycklingsallad recept mumma korv tomater pastarecept glaze tosca nudlar långgrillad dekoration italienskt byxad grillad gås fisksoppa makrill apfelstrudelpaj fudge pressgurka räkor, chorizo brytbröd potatisstomp campari vikingfågel entrecote rödlök kesella smoothie lingon ost, ramslökssoppa julsill gremolata bresaola salmalax på tallriken paella gubbröra potatispuré majonnäs vinägrett majs på landet rödbetshummus spanien egg toddy müsli ugnstekt lax crème brûllée cocoschutney hälleflundra gulaschsoppa ätliga blommor kräftsås råstekt potatis griskött huvudrätt chokladtårta bouillabaisse med havskräfta & aioli romsås gädda kola & knäck vegetarisk pizza ceviche lakritscheesecake granatäpple fikon tortillas färskost rårörda lingon fastlagsbulle lantbruk parfait pumpasoppa sillinläggningar picklad gurka burgare vegetarisk soppa japanskt vitaminboost fritterad omelett ponzu varma hallon gambas tournedos sockerkaka matjesill köttrecept,kött löksoppa potatisrätt ciabatta kalvleveranglais torskrecept salsiccia prosecco rödvinssås wokgrönsaker karré blommor i maten skaldjurssås gås, slottsstek fiskpågrillen ljuvliga smaker godis bouillabaisse lamm matvete kalix löjrom risotto grillade citroner negroni sour pesto grillad entrecote färskost på filmjölk fruktsallad lussekatter