PASTA SALSICCIA

Så här under de mörka och ruggiga vintermånaderna är det lätt att längta och dröma sig bort till sydligare och varmare breddgrader. Det här otroligt goda och enkla pastareceptet med färs från salsiccia-korv kommer garanterat att få dina sinnen att sväva iväg till en mysig bykrog i Toscana. I delikatessbutiker och välsorterade livsmedelsbutiker kan du hitta salsicciafärs men det funkar utmärkt att skrapa ur färsen från salsicciakorvar. Försök att hitta färskkorv, det blir godast. Lokalpatriotiska som vi är så lagade vi till vår pasta med Per i Vikens goda färska salsiccia. Buon appetito!

Pasta med salsiccia. Klicka på bilden för att förstora.

4 personer:

  • 500 g papardelle eller annan pasta
  • 500 g färsk salsiccia 
  • 1 msk olivolja att steka i
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 250 g coctailtomater eller 3 vanliga tomater.
  • 1 näve färsk basilika
  • Parmesan (riven)
Att servera till: en fräsch sallad och ett gott bröd.

Gör så här:

  1. Snitta korvarna och skrapa ur salsiccafärsen.
  2. Skala och hacka löcken. Finhacka vitlöken.
  3. Dela coctailtomaterna på hälften och tärna paprikan. Använder du vanliga tomater så hacka/ tärna ganska grovt.
  4. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och vitlök i ett par minuter utan att ta för mycket färg, tillsätt sedan korvfärsen och stek i ytterligare några minuter.
  5. Sänk värmen något och lägg i tomater och paprika. Rör om och låt småputtra i ca 10 minuter.
  6. Koka pastan enligt anvisningar i rikligt saltat vatten.
Servera i djupa tallrikar. Grovhacka basilika och strö över. Toppa med riven parmesan.
En fräsch sallad och ett gott bröd till pastan är aldrig fel. 

Så här såg det ut "bakom kulissen" när vi fotograferade i mellandagarna där Ulrikas söta döttrar och hennes svärson med keps fick figurera som handmodeller.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln