HÖSTLIG PÄRONSALLAD MED GORGONZOLA & KARAMELLISERADE PECANNÖTTER

För ett par dagar sedan var det högsommarvärme här i Skåne men med september blev det helt plötsligt mer höstligt. Men trots lite rusk stundar en härlig tid med tillgång till massor av ljuvliga frukter. Här får du ett tips på en supergod sallad på bl a päron, gorgonzola och inte minst pecannötter som vi stekt i smör, honung och kanel. Låter det inte gott så säg? Smaklig spis!

Päronsallad

4 personer:

  • 4-5 söta och saftiga päron, typ Anjou
  • 1 påse mixad sallad med ruccola
  • 100 g champinjoner
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 bit gorgonzola ca 100 gram
  • 2 dl pecannötter
  • 1 klick smör
  • 2 tsk kanel
  • 2 msk honung
  • 1 msk olivolja

Gör så här:

  1. Smält 1 klick (ca 2 msk) smör i en stekpanna eller tjockbottnad kastrull tillsammans med kanel och honung. Stek nötterna tills de fått fin färg och tills kanelen och honungen lagt sig som en karamellig hinna runt nötterna. Rör om då och då. Låt sedan svalna.
  2. Skär päronen i halvcentimeter tjocka klyftor. Strimla paprikan och skiva champinjonerna tunt.
  3. Fördela sallad, päron, paprika och champinjoner på ett stort fat eller i en skål . Smula över osten och strö över nötterna. Ringla lite olivolja och honung över alltihop och njut av en otroligt fräsch sallad.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln