VITELLO TONNATO
Idag fortsätter vi på temat "Italiensk påsk" med Vitello Tonnato på mitt vis. En riktig klassisk antipasto som har sitt ursprung i nordvästra Italien (Piemento-regionen) och består av tunt skuret kalvkött och en krämig majonnäsliknande sås som smaksätts med tonfisk. Rucola, kapris, citron och riven parmesan hör till, tycker jag. Kalv är kanske inte alltid så lätt att få tag på, så kolla med din butik. Här har jag använt mig av en lite tunnare styckningsdetalj på kalven som kallas tri-tip men även rostbiff av kalv eller kalvstek funkar utmärkt.
Buon appetito! Sara/ Il Faro

4 portioner:
- 500 g stek-, rostbiff eller tri-tp från kalv.
Tonnata sås:
- 1 burk tonfisk i vatten 185-200 gram
- 1 vitlöksklyfta
- 2 äggulor
- 2 msk kapris
- 2 msk citronsaft
- 2 dl neutral olja
- Rucola
- Kapris
- Svartpeppar
- Olivolja
- Riven parmesan
- Citronklyftor
Gör så här:
Köttet:
- Putsa köttet, bryn runt om, salta och peppra
- Sätt in i ugnen på 85 grader och sätt termometern på 54 grader innertemp på kalven. När köttet nått innertemperaturen låt kallna ordentligt. Köttet kan du göra i förväg dagen innan och ha i kylen.
- Skär köttet i tunna skivor.
- Häll av vattnet från tonfisken. Skala vitlöken och pressa saften ur citronen. Mixa samtliga ingredienser till en slät sås med stavmixer. Häll i oljan i en fin stråle och mixa till en krämig konsistens. Smaka av med lite salt och peppar.
- Lägg upp det skivade köttet på ett vackert fat. Ringla över tonfisksåsen. Toppa med rucola, kapris, svartpeppar, olivolja och lite riven parmesanost. Garnera med citronklyftor.
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Fredrik » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Så kul att du gillade räkcevichen, Ingela Ulla Stina. Följ oss gärna på Instagra..”
-
Ingela Ulla Stina Johansson » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Jättegott”
-
Fredrik/ På tallriken » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, spontant så låter det som du behöver addera lite mjöl i degen. Det är även ..”
-
Mikael » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, gjorde pasta igår på ett recept med enbart durumvetemjöl, ägg och lite oliv..”
-
Fredrik/ På tallriken » LÖKSOPPA MED LAKRITS OCH ROSTADE MANDLAR: ”Hej, receptet på löksoppan ska vara till 8 pers om den ska vara som förrätt. Det..”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
gambas rödbetshummus chokladflarn saint agur cocoschutney crème ninon kokosmjölk burgare picklad gurka flarn på tallriken persika pumpa entrecote oxfond lussekatter senapscreme brytbröd ramslökspesto foccacia rödlök vegetarisk, gambero gäddqueneller billig mat bouillabaisse kola & knäck apfelstrudel kladdkaka couscous halloncurd råstekt potatis skaldjurssås fiskpågrillen wokgrönsaker hälleflundra crème brûllée dekoration wok egg toddy spanien prosecco kalvlever,anglais,kalv,kalvbräss rulltårta gubbröra vinägrett parmesanstänger rabarberpaj grillad abborre i folie bresaola recept jästpannkakor ugnsrostade gremolata vårkyckling varma hallon hallå! sashimi pumpasoppa oxkind vikingfågel vermouth ramslökssoppa långpannebröd gäddrecept risotto pressgurka fastlagsbulle stekt strömming bouillabaisse med havskräfta & aioli grillad gås vit choklad sandefjordsås lammracks pavlova tosca kräftsås falukorv mumma matvete aubergine blommor i maten müsli koka hummer ljuvliga smaker kalvleveranglais på landet hummersoppa roscofflök morötter vaniljsås potatispuré ansjovis thai basil morotssoppa mingelrätt whiskey sour kryddsmör tomatsoppa portvinsmarinerad frukt tapenade lingonparfait skåne flankstek matbloggpriset pesto heiße liebe blomkål, vegetarisk pizza smoothie kesella kolakräm potatisstomp hasselbackspotatis pocherat ägg semlor granatäpple lakritscheesecake godis byxad makrill nudlar kaka, brownie lasagne huvudrätt mozzarella salsiccia karamelliserad räkor ätliga blommor salsa kalvlever ugnstekt lax mandelpotatis gravad lax pasta med räkor citrondessert parmesan scampi buljong hallonsås pizza hollandaisesås tårta avocado toscakaka saft majs sopprecept rödbetor chutney, kantarelltoast basilika kullasparris rårörda lingon gin pannkakor långkok sjögräsnudlar björnbär torskrecept flädersaft majonnäs abborre alla hjärtans dag japanskt apetizer ingefära negroni parmaskinka brunsås lamm lök romtopf ugnsbakade rotfrukter julgodis midsommarmat picklat sockerlag fisk&skaldjur vit sparris västerbottensost fågelrecept ost och vin fond bullar gåsamiddag tagliatelle frukost saffran kolasås munsbit torskrygg nässlor äppeldessert hummer nötkött fläsk festmåltid brödbak drinktilltugg entrérätt sommarmat, paj kycklingrätt apelsin kantareller kalv julmat nu är det jul igen jordgubbar lakrits, sylt chokladdessert glassdessert primör potatis ramslök husmanskost asiatiskt moltas drinktips vegetariskt drinkrecept griskött soppor laxrecept choklad svamp pasta pastarätt oxkött grill kötträtt nyårsmeny fisk efterrätt köttrecept dessert fisk & skaldjur italienskt fiskrecept förrätt såsrecept vegetarisk baka soppa bakning bbq drinkar cocktails lax gröna & sköna tillbehör dryck hallon nybakat på grillen glass sallad sommardessert kyckling skaldjur torsk sill bröd tomater bär doften av nybakat bröd starters festrätt blåbär tårtor insjöfisk sommarmat slow cooking sparris nötter sillrecept glaze pastarecept ramslöksolja rabarber sorbet gåsmeny grön sparris kallrökt lax inläggning fondspara frukt & bär tartar äppelkaka champagne picklad karl johan svamp hallonsylt äpplen grytor chokladtårta spenat mango nypotatis fläder hummerfond nässelsoppa äppeltarte maräng våfflor fisksoppa välkomstdrink vegetarisk pasta pulled höstmat reportage indiskt matjesill nyårsdessert laxrätter rotfrukter korv pilgrimsmusslor pepparrot cheesecake tomatsås grillat 1-2-3-lag vegetarisk soppa citron potatisrätt blåmusslor kakor äppelpaj medelhavet karré rom gräddsås ramslöksrecept brynt smör fiskgryta ostar whiskey marmelad gös löksoppa tournedos sockerkaka mangosallad bläckfisk granola gratäng sojabönor juldryck kycklingwok dekorera med blommor köttbullar fikon rödvinssås gulaschsoppa oxbringa rökt biskvi gås, grillade citroner saffransbullar apfelstrudelpaj pizzadeg havskräftor nygrillat enkelt recept queneller kalix löjrom bröd recept vårprimörer campari lättbakat körsbär getost skaldjursfond bearnaisesås butternutpumpa ponzu matblogg julsill tartlett picklad rödlök frittata grön ärtsoppa rödkål oxfilé citrus kycklingsallad jätteräkor gravlaxsås pepparrotssmör flädersorbet calemare struvor tomatsalsa tomatsallad vaktelägg sojasås honeysuckle mazarin paj med spenat och västerbottensost mörk choklad pannbiff romsås curry nektariner fudge stekar räkor, gnocchi gädda torskrecept, fiskrecept, torskrygg, fest pyttipanna smoothie med spenat mango och ingefära färskost mousse vitaminboost fiskfond grillad entrecote ost, grillad flankstek rött vin sillinläggningar daal lingon apelsinmarmelad pannacotta panko omelett fromage hummus paella gravlax potatismos citronmarinerad hummer recept kalvbräss jordärtskocka mexikanskt tomat- & jordgubbssallad melanzane björnbärsmarmelad mazarinkaka rimmad oxbringa torskrätt gåsagille pepparrotssås grillad makrill chorizo semla mozarella slottsstek ceviche hjorthornssalt löjrom innanlår fruktsallad chokladmousse negroni sour tortillas färskost på filmjölk melon lantbruk parfait majonnäas päron salmalax matjessill 5-minuterssill indisk mat oliv- & basilikatapenade svamprecept rabarberkräm fritterad fisk i folie ciabatta högrev