KULLASPARRIS MED TYSK SPARRIS
4 personer:
- 8 gröna kullasparrisar (eller motsvarande)
- 8 vita sparrisar
- lite rapsolja och smör att steka den gröna sparrisen i.
- 5 hela vitpepparkorn
- 1 msk vitvinsvinäger eller torrt vitt vin
- 4 msk vatten
- 3 äggulor
- 150-200 g smör
- Cayennepeppar
- 1 tsk citronsaft
- 1 dl vispgrädde
Gör så här:
Såsen:
- Smält smöret, dra åt sidan. Viktigt att det är tempererat, men fortfarande smält. Koka tre ägg i en minut, knäck dem försiktigt och ta t gulorna och lägg i en skål. Då är de tempererade mot smöret men fortfarande råa. . Detta är viktigt när man gör Hollandaise eller bea, såser som lätt kan skära sig när ingredienserna har för stora skillnader i temperatur.
- Vispa grädden, håll den rumsvarm.
- Blanda vitpeppar, vinäger och vatten. Koka tills ca en tredjedel återstår. Sila av och häll tillbaka vätskan i kastrullen.
- Mixa i gulorna med kastrullen i vattenbad till den fluffig och pösig. Droppa sakta i smöret och vispa hela tiden. efter hand kan du öka till en tunn stråle. Använd en elvisp, strunta i ballongvispar, bara gammalt snobberi (Idag spelar så många människor padel och får padelarm, så varför skaffa ballongvisparm på köpet?).
- När såsen är färdig vänder du försiktigt i grädden. Smaka av med ett uns cayennpeppar och ev några droppar citronsaft.
Sparrisen:
- Stek den gröna sparrisen i lite matolja och smör, tills du tycker de får fin färg. Salta med flingsalt.
- Koka den vita noggrant skalade sparrisen i saltat vatten i ca 6 min. Stick med gaffel och prova när du tycker den är klar. Enligt mig får den inte bli för mjuk. Tillsätt lite citronsaft i vattnet.
Uppläggning:
Lägg upp sparrisen vackert på tallrik och häll på såsen enligt eget huvud.
Om du vill, kan du droppa över lite ramslöksolja smaksatt med chili och rökarom. (se tidigare recept) Det ville vi.
Enkelt, gott och supervårigt! Lycka till!
Kommentera gärna:
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Alexander Jensen » MOLTAS PRESENTERAR TVÅ LJUVLIGA SOMMARDRINKAR: ”Ska det vara 5 dl äggvita? 8,5 dl får nog inte plats i en halvliters sifon :o”
-
Simnon » HUMMERSOPPA MED FÄNKÅL, PERNOD & CHILI: ”Rigtig fin recept Ha en fin dag”
-
Simon » ULRIKA GÖR COMEBACK!: ”Rigtig god recept!”
-
Rickard Hermansson » DRUMSTICKS MED ALABAMA WHITESAUCE: ”DRUMSTICKS MED ALABAMA WHITESAUCE De här låter ju riktigt goda. Vad kör du för k..”
-
Fredrik Rege » 12-SLAGET MED OST & CHAMPAGNE! SKÅL & GOTT NYTT ÅR!: ”Tack Fredrik! Ja, gör det, det är ett av våra favoritrecept. En magisk kombo, om..”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
rödbetshummus chokladflarn saint agur cocoschutney högrev svamprecept oliv- & basilikatapenade indisk mat crème ninon på tallriken persika pumpa entrecote oxfond 5-minuterssill melon färskost på filmjölk tortillas lussekatter chokladmousse fruktsallad innanlår löjrom negroni sour ceviche slottsstek gäddqueneller kladdkaka couscous halloncurd råstekt potatis mozarella torskrätt rimmad oxbringa mazarinkaka crème brûllée dekoration wok egg toddy björnbärsmarmelad prosecco spanien citronmarinerad potatismos gravlax kalvlever,anglais,kalv,kalvbräss ost fromage omelett panko paella anklever ugnsrostade gremolata pannacotta rött vin grillad flankstek ost, grillad entrecote fiskfond sillinläggningar mousse färskost vikingfågel vermouth torskrecept, fiskrecept, torskrygg, fest smoothie med spenat mango och ingefära gnocchi räkor, stekar fudge gädda curry pavlova tosca nektariner falukorv mumma matvete paj med spenat och västerbottensost aubergine blommor i maten müsli koka hummer ljuvliga smaker flädersorbet pepparrotssmör gravlaxsås calemare insjökräftor vaniljsås potatispuré jätteräkor frittata picklad rödlök tartlett grön ärtsoppa matblogg ponzu butternutpumpa bearnaisesås kryddsmör getost körsbär lättbakat vårprimörer bröd recept kalix löjrom campari enkelt recept nygrillat hasselbackspotatis pocherat ägg queneller saffransbullar grillade citroner gås, biskvi semlor makrill nudlar rödvinssås fikon köttbullar dekorera med blommor kycklingwok juldryck sojabönor gratäng granola räkor ugnstekt lax mandelpotatis gravad lax bläckfisk ägg pasta med räkor parmesan scampi buljong hallonsås ramslöksrecept gräddsås hälleflundra avocado toscakaka saft majs sopprecept potatisrätt blåmusslor kantarelltoast basilika grillat risotto gin pannkakor pepparrot pilgrimsmusslor korv torskrecept laxrätter oxfilé majonnäs matjesill indiskt alla hjärtans dag japanskt apetizer vegetarisk pasta havskräftor välkomstdrink brunsås parmaskinka äppeltarte nässelsoppa hummerfond romtopf midsommarmat nypotatis sockerlag spenat chokladtårta vit sparris äpplen fågelrecept ost och vin fond cheesecake gåsamiddag nyårsdessert tagliatelle frukost saffran munsbit lamm maräng nässlor äppeldessert rabarber ramslöksolja festmåltid glaze drinktilltugg entrérätt champagne slow cooking kycklingrätt apelsin kolasås blåbär festrätt starters sillrecept doften av nybakat bröd paj sorbet bröd glassdessert primör potatis ramslök lakrits, sallad glass på grillen nybakat griskött soppor laxrecept choklad hallon svamp bbq bakning oxkött soppa baka kötträtt efterrätt nyårsmeny italienskt köttrecept fisk & skaldjur dessert förrätt fiskrecept fisk såsrecept vegetarisk grill sill drinkar pastarätt pasta dryck cocktails lax gröna & sköna tillbehör asiatiskt drinkrecept vegetariskt moltas drinktips chokladdessert husmanskost sommardessert kyckling skaldjur torsk jordgubbar sylt tomater bär nu är det jul igen brynt smör julmat kalv kantareller tårtor insjöfisk sommarmat sommarmat, sparris nötter brödbak pastarecept fläsk nötkött hummer gåsmeny kallrökt lax grön sparris torskrygg inläggning fondspara frukt & bär tartar äppelkaka bullar picklad karl johan svamp hallonsylt västerbottensost grytor tårta fisk&skaldjur mango picklat citrondessert fläder julgodis ugnsbakade rotfrukter lök kaka, våfflor fisksoppa negroni ingefära pulled höstmat reportage skaldjursfond abborre nyårsmat ansjovis flädersaft björnbär rotfrukter sjögräsnudlar långkok lammracks kullasparris tomatsås rårörda lingon 1-2-3-lag vegetarisk soppa citron chutney, rödbetor kakor äppelpaj medelhavet karré rom semla hollandaisesås pizza fiskgryta ostar whiskey marmelad gös kalvlever löksoppa tournedos sockerkaka mangosallad salsa ätliga blommor lasagne karamelliserad salsiccia mozzarella huvudrätt byxad brownie gulaschsoppa oxbringa rökt apfelstrudelpaj godis lakritscheesecake granatäpple kesella smoothie pizzadeg potatisstomp kolakräm heiße liebe pesto vegetarisk pizza blomkål, skåne matbloggpriset flankstek julsill lingonparfait tapenade frukt portvinsmarinerad tomatsoppa thai basil whiskey sour mingelrätt morotssoppa rödkål citrus kycklingsallad morötter roscofflök hummersoppa på landet kalvleveranglais struvor tomatsalsa tomatsallad vaktelägg sojasås kräftsås honeysuckle mazarin sandefjordsås mörk choklad pannbiff romsås fastlagsbulle vit choklad grillad gås bouillabaisse med havskräfta & aioli stekt strömming gäddrecept pressgurka pyttipanna vitaminboost långpannebröd ramslökssoppa varma hallon vårkyckling oxkind pumpasoppa sashimi hallå! jästpannkakor daal lingon apelsinmarmelad parmesanstänger recept bresaola grillad abborre i folie rabarberpaj hummus vinägrett gubbröra rulltårta kalla såser hummer recept kalvbräss jordärtskocka mexikanskt tomat- & jordgubbssallad melanzane skaldjurssås wokgrönsaker fiskpågrillen apfelstrudel gåsagille pepparrotssås grillad makrill chorizo hjorthornssalt kola & knäck bouillabaisse billig mat ramslökspesto gambero vegetarisk, rödlök foccacia lantbruk brytbröd senapscreme flarn picklad gurka parfait majonnäas päron salmalax matjessill rabarberkräm burgare kokosmjölk brioche gambas fritterad fisk i folie ciabatta