MOLTAS DRINKTIPS: NEGRONI
Vi är väldigt glada att kunna hälsa Moltas välkommen till På tallriken som gästbloggare. Moltas som är Pers yngste grabb kommer med jämna mellanrum ge dig tips och recept på goda drinkar och cocktails. Perfekt när det stundar till fest. Här kommer en kort presentation av Moltas och lite om historien bakom Negroni; en italiensk drinkklassiker som är hans första tips och som dessutom är lätt att blanda ihop med 1 del campari, 1 del röd söt vermoth och 1 del gin.
"Jag går just nu sista året på gymnasiet. Mitt drinkintresse började när jag fick en bok om drinkar/cocktails som heter ”barmästarens manual” av Mathin Lundgren tillsammans med ett bartenderkit. Efter det så fick jag direkt ett stort intresse för detta och gillar att hålla på med det när jag kan. Det intressanta är hur viktigt smaker och balans är i drinkar, precis som med matlagning så är det där man tar allt till en ny nivå."
Att Negronin har sitt ursprung i norvästra Italien stämmer säkert men i övrigt är dess historia ganska osäker. Det finns olika versioner kring hur Negroni kom till men den mest refererade och kända historien har sitt ursprung från sent 1800-tal då man på Camparis Café i Milano blandade en drink bestående av Campari från Milano och en vermouth från Turin. Drinken fick namnet ”Milano Torino”. För att locka till sig amerikanska turister adderades sodavatten. Denna variant fick därför helt enkelt heta ”Americano”.
År 1919 bad en italiensk överste vid namn Camillo Negroni bartendern på Café Casoni i Florens att spetsa sin Americano med gin istället för sodavatten. Där och då ska Negroni skapats och som alltså namngavs efter denne överste. Sant eller inte – en väldigt god drink är det iallafall. // Moltas
2 glas:
- 8 cl (1 del) Martini Rosso/ Söt röd Vermouth
- 8 cl (1 del) Campari
- 8 cl (1 del) gin
- 1 apelsin (skalet)
- Is
Gör såhär:
- Fyll en karaff med is.
- Häll på en del av varje spritsort och rör om.
- Häll upp i 2 kylda glas i lämplig storlek med is i.
- Pressa cesten från apelsinskal och dekorera drinken med skalet.
Servera omedelbart.
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Alexander Jensen » MOLTAS PRESENTERAR TVÅ LJUVLIGA SOMMARDRINKAR: ”Ska det vara 5 dl äggvita? 8,5 dl får nog inte plats i en halvliters sifon :o”
-
Simnon » HUMMERSOPPA MED FÄNKÅL, PERNOD & CHILI: ”Rigtig fin recept Ha en fin dag”
-
Simon » ULRIKA GÖR COMEBACK!: ”Rigtig god recept!”
-
Rickard Hermansson » DRUMSTICKS MED ALABAMA WHITESAUCE: ”DRUMSTICKS MED ALABAMA WHITESAUCE De här låter ju riktigt goda. Vad kör du för k..”
-
Fredrik Rege » 12-SLAGET MED OST & CHAMPAGNE! SKÅL & GOTT NYTT ÅR!: ”Tack Fredrik! Ja, gör det, det är ett av våra favoritrecept. En magisk kombo, om..”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
gambas rödbetshummus chokladflarn saint agur cocoschutney crème ninon svamprecept oliv- & basilikatapenade indisk mat 5-minuterssill matjessill salmalax päron majonnäas parfait lussekatter senapscreme brytbröd lantbruk foccacia rödlök vegetarisk, gambero ramslökspesto hjorthornssalt ceviche slottsstek apfelstrudel chorizo grillad makrill pepparrotssås gåsagille skaldjurssås fiskpågrillen wokgrönsaker björnbärsmarmelad melanzane tomat- & jordgubbssallad mexikanskt jordärtskocka kalvbräss hummer recept kalla såser rulltårta gubbröra vinägrett parmesanstänger ost fromage omelett panko pannacotta anklever ugnsrostade gremolata vårkyckling varma hallon hallå! sashimi pumpasoppa oxkind vitaminboost mousse färskost vikingfågel gäddrecept torskrecept, fiskrecept, torskrygg, fest gädda gnocchi räkor, stekar fudge sandefjordsås romsås pannbiff mörk choklad kräftsås falukorv mumma matvete aubergine blommor i maten müsli koka hummer ljuvliga smaker kalvleveranglais på landet hummersoppa roscofflök morötter kycklingsallad citrus rödkål grön ärtsoppa frittata picklad rödlök tartlett julsill matblogg ponzu butternutpumpa bearnaisesås getost körsbär lättbakat campari vårprimörer bröd recept kalix löjrom queneller enkelt recept nygrillat hasselbackspotatis pocherat ägg apfelstrudelpaj saffransbullar grillade citroner gås, biskvi rökt oxbringa gulaschsoppa brownie lasagne huvudrätt mozzarella salsiccia karamelliserad räkor ätliga blommor salsa kalvlever ugnstekt lax mandelpotatis gravad lax pasta med räkor gös parmesan scampi buljong hallonsås ramslöksrecept hollandaisesås hälleflundra avocado toscakaka saft majs sopprecept rödbetor chutney, kantarelltoast basilika grillat risotto gin pannkakor pepparrot pilgrimsmusslor korv rotfrukter laxrätter majonnäs ansjovis matjesill indiskt skaldjursfond japanskt apetizer ingefära havskräftor välkomstdrink brunsås parmaskinka lök romtopf ugnsbakade rotfrukter julgodis midsommarmat nypotatis mango spenat chokladtårta vit sparris västerbottensost fågelrecept ost och vin fond cheesecake gåsamiddag nyårsdessert tartar frukt & bär fondspara munsbit torskrygg grön sparris nässlor äppeldessert rabarber ramslöksolja pastarecept glaze drinktilltugg entrérätt champagne slow cooking kycklingrätt apelsin kolasås blåbär festrätt starters sillrecept doften av nybakat bröd paj sorbet bröd glassdessert primör potatis ramslök lakrits, sallad chokladdessert på grillen nybakat griskött soppor laxrecept choklad hallon svamp bbq bakning oxkött soppa baka kötträtt efterrätt nyårsmeny italienskt köttrecept fisk & skaldjur dessert förrätt fiskrecept fisk såsrecept vegetarisk grill sill drinkar pastarätt pasta dryck cocktails lax gröna & sköna tillbehör asiatiskt drinkrecept vegetariskt moltas drinktips glass husmanskost sommardessert kyckling skaldjur torsk jordgubbar sylt tomater bär nu är det jul igen brynt smör julmat kalv kantareller tårtor insjöfisk sommarmat sommarmat, sparris nötter brödbak festmåltid fläsk nötkött hummer gåsmeny maräng lamm kallrökt lax inläggning saffran frukost tagliatelle äppelkaka bullar picklad karl johan svamp hallonsylt äpplen grytor tårta fisk&skaldjur sockerlag picklat citrondessert fläder hummerfond nässelsoppa äppeltarte kaka, våfflor fisksoppa negroni vegetarisk pasta pulled höstmat reportage alla hjärtans dag abborre nyårsmat oxfilé flädersaft torskrecept björnbär sjögräsnudlar långkok lammracks kullasparris tomatsås rårörda lingon 1-2-3-lag vegetarisk soppa citron potatisrätt blåmusslor kakor äppelpaj medelhavet karré rom gräddsås semla pizza fiskgryta ostar whiskey marmelad ägg löksoppa tournedos sockerkaka mangosallad bläckfisk granola gratäng sojabönor juldryck kycklingwok dekorera med blommor köttbullar fikon rödvinssås nudlar makrill byxad godis lakritscheesecake granatäpple semlor smoothie pizzadeg potatisstomp kolakräm kesella pesto vegetarisk pizza blomkål, heiße liebe skåne matbloggpriset flankstek lingonparfait tapenade frukt portvinsmarinerad tomatsoppa kryddsmör whiskey sour mingelrätt morotssoppa thai basil potatispuré vaniljsås insjökräftor jätteräkor gravlaxsås pepparrotssmör flädersorbet calemare struvor tomatsalsa tomatsallad vaktelägg sojasås honeysuckle mazarin paj med spenat och västerbottensost nektariner tosca pavlova curry vit choklad grillad gås bouillabaisse med havskräfta & aioli stekt strömming fastlagsbulle pressgurka pyttipanna smoothie med spenat mango och ingefära långpannebröd ramslökssoppa vermouth fiskfond grillad entrecote ost, grillad flankstek rött vin sillinläggningar daal lingon apelsinmarmelad jästpannkakor recept bresaola grillad abborre i folie rabarberpaj hummus paella gravlax potatismos citronmarinerad kalvlever,anglais,kalv,kalvbräss prosecco spanien egg toddy wok dekoration crème brûllée mazarinkaka rimmad oxbringa torskrätt mozarella råstekt potatis halloncurd couscous kladdkaka kola & knäck bouillabaisse billig mat gäddqueneller löjrom innanlår fruktsallad chokladmousse negroni sour tortillas färskost på filmjölk melon oxfond entrecote pumpa persika på tallriken flarn picklad gurka burgare kokosmjölk brioche rabarberkräm fritterad fisk i folie ciabatta högrev