PEPPARROTSSILL MED ÄPPLE, RÖDLÖK, CITRON & DILL

Idag serverar vi en pepparrotsill på påskbuffén som du snabbt och enkelt snor ihop. Kanske inte något revolutionerande recept men likväl förbaskat god. Med hettan från pepparroten i kombo med det syrliga äpplet, dillen, en skvätt citronsaft och lite honung  så gissar vi att den här sillen blir mångas favorit. På bilden serverad med inlagda gulbetor vilket i ärlighetens namn nog passat bättre utan eller med kokta betor istället. Men det blev ganska snyggt på bild, eller hur? Hälsar Fredrik o Per

Pepparrotsill. På tallriken-matblogg. Foto: Fredrik Rege©

Till 1 glasburk á 0,5 l med tättslutande lock:

  • 1 pkt 5-minutersill á 420 g
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk citronsaft
  • 4-5 msk finriven pepparrot
  • 1/2 eller en mindre rödlök
  • 1 äpple (Vi använde Ingrid Marie)
  • 1 knippe dill
  • Vitpeppar

Gör så här:

  1. Diska glasburken noga.
  2. Låt sillen rinna av och skär i lagom bitar.
  3. Finriv pepparroten.
  4. Finhacka rödlök och dill. Skala, kärna ur och fintärna äpplet.
  5. Blanda crème fraiche, majonnäs, dijonsenap, citronsaft och lite honung i en bunke.
  6. Rör ner pepparrot, lök, dill och äpple.
  7. Smaka av med lite vitpeppar.
  8. Lägg över i glasburken, på med locket och ställ i kyl. Klart!

Håller sig i drygt en vecka i kyl.

Etiketter: sill fisk & skaldjur

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln