ENKEL & FRASIG ÄPPELPAJ

Höst och äppeltider så därför serverar vi naturligtvis ett smarrigt och enkelt recept på äppelpaj. Perfekt om du får oväntat besök eller om din tid är allmänt knapp. Den här pajen fixar du lätt på en halvtimma.
I helgen spår vädeprognoser sol och värme (åtmistone här i söder), så ut och njut av vädret. Ulrika o Fredrik

1 paj (för 6-8 personer)
  • 4 normalstora äpplen (Exempel på söta goda äppelsorter: St Olof, Ingrid Marie, Honey Crunch, Rubinstar m fl)
  • 125 g smör 
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl socker
  • 3/4 tsk bakpulver
Att servera till: vaniljsås och/ eller vaniljglass.
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 220°C.
  2. Smält smöret. Blanda samtliga torra ingredienser.
  3. Häll det smälta smöret över blandningen och rör ihop till en deg. Konsistensen ska vara som en lite lösare kakdeg.
  4. Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor som du sedan lägger i botten på en smörad pajform.
  5. Dela degen i mindre bitar som du sedan plattar till med händerna. Lägg degkakorna ovanpå äpplena.
  6. Baka i ugn, 220 grader i ca 15-20 minuter eller tills pajen fått fin gyllenbrun färg.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln