GRILLAD FLANKSTEK I PORTVINSMARINAD
Vi får hoppas att den sköna värmen vi njöt av i april snart kommer tillbaka så vi får njuta av sköna kvällar vid grillen. Här är ett fantastiskt recept på grillad flankstek som får ligga och dra länge i en härlig portvinsmarinad. Till detta en enkel men ruggigt god sås som du ringlar över köttet när du serverar dina middagsgäster.
Oavsett om du förespråkar kol- , gasol-, eller elgrill så behöver köttet en del passning och kärlek vid grillen för ett bra slutresultat. Använd stektermometer och låt köttet vila en stund innan tranchering. Smaklig spis!
4 personer:
- Ca 800 g flankstek
Marinad & glaze vid grillning:
- 2 ½ dl Portvin
- ½ dl soya
- 2 st vitlöksklyftor
- ½ msk senapspulver
- ½ krm cayennepeppar
- salt & svartpeppar
Blanda allt till marinaden och lägg i köttet för marinering i minst 2 timmar , gärna en hel dag.
Sås:
- 1 knippa salladslök
- 1 vitlöksklyfta
- 2 dl olivolja
- Salt & svartpeppar från kvarn
- Färskpotatis
- Grillad grön sparris
- Sallad
Gör så här:
Förbered minst 2 timmar innan:
- Blanda allt till marinaden och lägg i köttet för marinering i minst 2 timmar , gärna en hel dag. Spar marinaden som glaze vid pensling av köttet under grillningen.
- Hacka den gröna delen av salladslöken och blanda med oljan och vitlöken, smaka av med salt och peppar. Låt gärna såsen dra en stund och salta och peppra efter tycke och smak strax före servering.
- Använder du kolgrill: Tänd grillen en 1/2 timme innan grillning. Se till att ha en glödfri zon. Börja med att ge köttet en fin stekyta över glöden. Efterstek sedan långsamt på den glödfria zonen under lock. Pensla/ glaza köttet med marinaden då och då. Använd stektermomter! Köttet är rosa/ rött vid 58° - 60°C.
- Låt köttet vila lite innan du skär upp köttet på snedden mot fibrerna i tunna skivor. Skeda en del av såsen över köttet.
Kommentera gärna:
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Fredrik » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Så kul att du gillade räkcevichen, Ingela Ulla Stina. Följ oss gärna på Instagra..”
-
Ingela Ulla Stina Johansson » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Jättegott”
-
Fredrik/ På tallriken » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, spontant så låter det som du behöver addera lite mjöl i degen. Det är även ..”
-
Mikael » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, gjorde pasta igår på ett recept med enbart durumvetemjöl, ägg och lite oliv..”
-
Fredrik/ På tallriken » LÖKSOPPA MED LAKRITS OCH ROSTADE MANDLAR: ”Hej, receptet på löksoppan ska vara till 8 pers om den ska vara som förrätt. Det..”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
lättbakat getost körsbär vegetarisk pizza pesto heiße liebe blomkål, pizzadeg smoothie kesella kolakräm potatisstomp hasselbackspotatis godis apfelstrudelpaj saffransbullar grillade citroner gulaschsoppa rödvinssås fikon rökt oxbringa salsiccia karamelliserad lasagne huvudrätt mozzarella salsa gratäng granola gravad lax bläckfisk mangosallad sockerkaka saint agur cocoschutney högrev ciabatta fisk i folie burgare rabarberkräm svamprecept entrecote oxfond 5-minuterssill matjessill salmalax päron majonnäas tortillas lussekatter senapscreme gambero ramslökspesto foccacia rödlök vegetarisk, kola & knäck hjorthornssalt ceviche slottsstek gåsagille apfelstrudel kladdkaka couscous halloncurd mazarinkaka skaldjurssås fiskpågrillen wokgrönsaker egg toddy björnbärsmarmelad melanzane tomat- & jordgubbssallad hummer recept kalvbräss gubbröra vinägrett citronmarinerad potatismos panko paella hummus fromage omelett lingon daal jästpannkakor grillad entrecote fiskfond sillinläggningar rött vin grillad flankstek ost, långpannebröd vitaminboost mousse färskost gäddrecept risotto pressgurka fudge gädda gnocchi räkor, stekar tosca nektariner curry romsås mazarin honeysuckle kräftsås falukorv koka hummer ljuvliga smaker aubergine blommor i maten müsli gravlaxsås calemare flädersorbet pepparrotssmör ansjovis jätteräkor kycklingsallad citrus mingelrätt whiskey sour thai basil morotssoppa bearnaisesås skaldjursfond julsill matblogg ponzu butternutpumpa pulled japanskt apetizer ingefära välkomstdrink parmaskinka brunsås maräng lök julgodis nässelsoppa fläder pasta med räkor whiskey marmelad buljong fiskgryta ramslöksrecept brynt smör gräddsås avocado toscakaka karré kakor saft chutney, rödbetor citron kantarelltoast 1-2-3-lag gin grillat pannkakor pepparrot korv sjögräsnudlar björnbär nyårsdessert flädersaft indiskt abborre fondspara kolasås munsbit torskrygg nässlor äppeldessert sorbet nypotatis sockerlag spenat chokladtårta vit sparris äpplen hallonsylt fond picklad bullar äppelkaka tagliatelle frukt & bär blåbär kalv nötkött fläsk festmåltid brödbak drinktilltugg entrérätt sommarmat, paj sommarmat apelsin lakrits, julmat nu är det jul igen jordgubbar ramslök husmanskost asiatiskt bröd sill torsk skaldjur potatis hallon glass på grillen nybakat soppor laxrecept cocktails svamp drinkar bbq bakning grill kötträtt nyårsmeny fisk efterrätt köttrecept dessert fisk & skaldjur italienskt fiskrecept förrätt såsrecept vegetarisk baka oxkött soppa pasta pastarätt choklad lax gröna & sköna tillbehör dryck vegetariskt moltas drinktips griskött drinkrecept kyckling primör glassdessert chokladdessert sylt sallad sommardessert bär doften av nybakat bröd starters tomater tårtor insjöfisk kycklingrätt slow cooking sparris nötter sillrecept glaze pastarecept ramslöksolja rabarber festrätt kantareller frukost tartar gåsamiddag champagne ost och vin karl johan svamp fågelrecept västerbottensost grytor fisk&skaldjur mango picklat midsommarmat hummer gåsmeny grön sparris kallrökt lax inläggning saffran alla hjärtans dag matjesill majonnäs laxrätter rotfrukter torskrecept pilgrimsmusslor långkok cheesecake rårörda lingon kullasparris tomatsås vegetarisk soppa basilika potatisrätt blåmusslor äppelpaj sopprecept majs medelhavet tårta rom hollandaisesås hallonsås pizza ostar parmesan scampi gös citrondessert ugnsbakade rotfrukter romtopf hummerfond äppeltarte lamm fisksoppa våfflor negroni vegetarisk pasta höstmat reportage tapenade frukt portvinsmarinerad tomatsoppa kryddsmör lingonparfait frittata grön ärtsoppa tartlett picklad rödlök potatispuré vaniljsås morötter rödkål oxfilé på landet kalvleveranglais roscofflök hummersoppa tomatsallad vaktelägg sojasås struvor tomatsalsa paj med spenat och västerbottensost matvete mumma pavlova lammracks sandefjordsås mörk choklad pannbiff bouillabaisse med havskräfta & aioli stekt strömming fastlagsbulle vit choklad grillad gås torskrecept, fiskrecept, torskrygg, fest pyttipanna smoothie med spenat mango och ingefära ramslökssoppa vermouth vikingfågel pumpasoppa sashimi hallå! varma hallon vårkyckling oxkind apelsinmarmelad pannacotta gremolata ugnsrostade grillad abborre i folie rabarberpaj parmesanstänger recept bresaola rulltårta kalvlever,anglais,kalv,kalvbräss gravlax prosecco spanien wok dekoration crème brûllée jordärtskocka mexikanskt rimmad oxbringa torskrätt hälleflundra pepparrotssås grillad makrill chorizo semla mozarella råstekt potatis bouillabaisse billig mat gäddqueneller innanlår fruktsallad chokladmousse negroni sour löjrom färskost på filmjölk melon lantbruk brytbröd pumpa persika på tallriken flarn picklad gurka parfait kokosmjölk crème ninon indisk mat oliv- & basilikatapenade chokladflarn rödbetshummus gambas fritterad mandelpotatis ugnstekt lax kalvlever löksoppa tournedos ätliga blommor räkor kycklingwok dekorera med blommor köttbullar sojabönor juldryck nudlar makrill byxad brownie kaka, lakritscheesecake granatäpple semlor biskvi gås, havskräftor nygrillat enkelt recept queneller pocherat ägg bröd recept vårprimörer campari kalix löjrom matbloggpriset flankstek skåne