MOLTAS DRINKTIPS: THAI BASIL

Här kommer receptet på en riktigt läcker drink med exotiska smaker som vi tror kommer bli mångas favorit i sommar. Vi har gjort en tolkning på Thai Basil, som är skapad av Asian Post Office i Stockholm. Och, om du verkligen inte gillar kokos, så funkar den här drinken helt fantastiskt utan. Nu är sommaren nog snart här!

Thai Basil, drinktips,På tallriken, Foto: Fredrik Rege

1 glas:

  • 5 cl gin
  • 3 cl färskpressad citronjuice
  • 3 cl sockerlag mixad med thaibasilika 
  • Kokosgrädde (vi använde Santa Maria Rich Coconut-cream)
  • Thaibasilkablad som dekoration
  • Is

Gör så här:

  1. Ställ glasen i frysen så de blir riktigt frostiga vid servering.

Sockerlag:

  1. 2 delar vatten, 1 del socker. Här kan du ta 2 dl vatten som du värmer upp och tillsätter 1 dl socker som löses upp. Låt svalna.
  2. Mixa sockerlagen med bladen från 1 kruka thaibasilika. Sila av lagen i en flaska.

Kokosskum:

  1. Vispa kokosgrädden till ett luftigt och fluffigt skum. (Som lättvispad grädde). (Bästa resultatet får du med en sifon men det är det ju få som har hemma.)

Servering:

  1. Pressa citronjuice. Sila gärna av eventuellt fruktkött.
  2. Tillsätt gin, citronjuice,  basilkalagen och is i en shaker. Skaka tills det bildas kondens på shakern. Sila upp i de kylda glasen med en stor isbit i.
  3. Spritsa eller skopa över kokosskummet och dekorera med ett basilikablad.

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln