ÖNSKAR EN HÄRLIG MIDSOMMAR MED GUBBRÖRA PÅ ANSJOVIS & NYPOTATIS!

Årets midsommar blir lite annorlunda men vi hoppas du trots allt kan njuta tillsammans med vänner och god mat. Här kommer ett recept på gubbröra på ansjovis som serveras på en skiva smörstekt grovbröd med skivad kall nypotatis , sallad och rädisor. Lite stenbitsrom och gräslök på toppen och vips så har du världens godaste midsommarmåltid. Glad midsommar på dig! Ulrika & Fredrik

4 personer:
Gubbröran:

  • 125 g ansjovisfilé
  • 4 hårdkokta ägg
  • 1 rödlök
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1/2 msk dijonsenap
  • 1 knippe dill, hackad
  • 1 knippe gräslök, hackad
  • Vitpeppar

Upplägg och dekoration:

  • 6 skivor danskt (eller svenskt, eller norskt) rågbröd
  • 2 msk smör att steka i
  • 8 potatisar (nypotatis)
  • 1 påse valfri blandad småbladig sallad
  • 1/2 knippe (8-10 st) rädisor
  • Röd stenbitsrom
  • Hackad gräslök

Gör så här:

  1. Koka potatis med dill och välsaltat vatten. (om du nu inte råkar ha överbliven färdigkokt potatis i kylen). Låt svalna.
  2. Koka äggen ( 10 minuter).
  3. Skala och grovhacka äggen. Finhacka rödlök, ansjovis, dill och gräslök.
  4. Blanda crème fraiche, majonnäs och senap. Smaka av med lite vitpeppar.
  5. Blanda ner allt hackat men spar lite gräslök till dekoration.
  6. Stek brödskivorna hastigt på hög värme i smör.
  7. Skiva potatisen och rädisorna.
  8. Fördela salladen, rädisorna och potatisen på mackorna. Klicka på gubbröran och toppa med stenbitsrom och gräslök.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln