JENSENS BOOKMAKER TOAST

I dag har vi det stora nöjet att få presentera vår vän Fredrik Jensen som gästbloggare. Han bjuder oss på sin variant av Bookmaker toast. En underbart god klassiker som är helrätt i alla lägen. Smaklig spis! Hälsar Per, Fredrik o Fredrik

Bookmaker toast

4 personer:

  • 400g hängmörad oxfilé
  • 1 Rödlök
  • 4 blad romansallad
  • 4 skivor surdegsbröd
  •  1 dl majonnäs (gärna ”hemslagen”) kan ev ersättas med crème fraiche
  •  1 msk dijonsenap
  •  1 pepparrot 5-10 cm, finriven 
  •  4 äggulor
  •  Smör att steka i
  • Salt
  • Svartpeppar

Gör så här:

  1. Ta ut köttet och låt det rumstempereras 1 timma innan tillagning.
    Skär oxfilén i ca 5cm tjocka skivor banka dem lätt till ca 4cm
    Salta och peppra köttet.
  2. Tvätta salladsbladen, skala och skiva rödlöken i ringar och skala och finriv pepparroten.
    Rör ihop dijoncrèmen (majonnäs +dijonsenap)
    Förbered äggulor i skalen.
  3. Hetta upp smör i en stekpanna och stek köttskivorna på hög värme, ca 2 min per sida. Låt köttet vila undertiden brödet steks.
  4. Stek brödet i smör tills det fått fin färg.
  5. Skiva oxfilén i ca 1 cm tunna skivor.
  6. Bred dijoncrème på brödskivorna.
  7. Lägg på sallad, skivad oxfilé, lök och ett ”fågelbo” med pepparrot på varje macka. Toppa med äggulorna i pepparroten.
Bon appétit!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln