MOLTAS DRINKTIPS: WHISKEY SOUR

Whisky sour är en drink som tillhör familjen sours. Sours består av en spritbas, syra och socker, i vissa fall även en äggvita. Whisky sour är en söt och syrlig drink men bourbonsmaken försvinner inte, en välbalanserad drink helt enkelt. Whisky sour passar enligt mig vid alla tillfällen man ska dricka en drink, men kanske allra bäst innan maten. Historien kring drinken är inte särskilt omskriven men man vet att den omnämnts i amerikanska tidningar under sent 1800-tal. 

Till 1 glas:
  • 5 cl Bourbon
  • 3 cl Färskpressad citronjuice
  • 2 cl Sockerlag (Värm lika delar vatten och socker i en kastrull men KOKA INTE)
  • 1 Äggvita 
  • Angostura bitter till garnering

Gör så här:

  1. Tillred sockerlag; värm lika delar vatten och socker i kastrull men koka inte.
  2. Mät upp ingredienserna i en shaker.
  3. Skaka en gång utan is för att binda vätskorna och sedan med is. Skaka inte alltför länge, drinken är tillräckligt kyld och utspädd när kondens bildas på shakern och du hör att isen spricker till mindre bitar.

Garnering:
Garnera med tre droppar angostura bitter på skummet som bildats av äggvitan.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln